Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Ràdio Sant Quirze ha estat guardonada amb el premi Mussol de Sant Quirze 2016

L’Intitut Guttmann i el Club Natació Sabadell, premis Mussol de l’Any


Ràdio Sant Quirze ha estat guardonada amb el premi Mussol de Sant Quirze 2016

Ràdio Sant Quirze ha estat guardonada amb el Premi Mussol de Sant Quirze 2016 amb motiu, entre d’altres, del desè aniversari de l’emissora. L’acte de lliurament s’emmarca en la celebració de l’Aplec del Mussol que ha tingut lloc aquest cap de setmana i que ha estat organitzat per l’Ateneu de Sant Quirze i l’Ajuntament. La Patronal va acollir dissabte l’acte institucional. El president de l'Associació d'Amics de la Ràdio, Moisès Bruch, col•laboradors i col•laboradores de l’emissora, juntament amb el seu director, Sergi de Dios, van recollir el premi, tot destacant la trajectòria de l’emissora i les pròpies experiències viscudes al llarg d’aquests anys. El tècnic de so, Carles Serqueda, que va disculpar la seva assistència, també va estar mencionat com una de les ànimes de la ràdio. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, per la seva part, va destacar la importància de la ràdio “en tant que fomenta la identitat del poble i realitza una tasca importantíssima a Sant Quirze, gràcies a totes les persones que, de manera creativa i única, desenvolupen els seus propis programes”.

El premis Mussol de l’Any han estat enguany per a l’Institut Guttmann i el Club Natació Sabadell. El director de l’Institut, el doctor Josep Maria Ramírez, va recollir el guardó. L'Institut Guttmann és un hospital especialitzat en el tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones (adults, joves i nens) amb lesió medul•lar, dany cerebral adquirit o amb una altra discapacitat d'origen neurològic. El seu objectiu fonamental és proporcionar una atenció especialitzada, integral, continuada, personalitzada i amb el més alt nivell humà, científic i tècnic.
El Club Natació Sabadell va ser fundat el 1916 per la iniciativa del seu fundador, Joan Valls i Vidal. Des del seu naixement, el Club no ha deixat de créixer i ha anat incorporant noves seccions esportives fins a completar les 20 de les que disposa avui. Actualment compta amb més de 25.000 socis i és la tercera entitat esportiva de Catalunya, en número de socis, per darrera del RACC i el FC Barcelona. Del Club han sortit 46 atletes olímpics en les disciplines de natació i waterpolo i 1 nedador paralímpic. El president del Club, Miquel Torres, va recollir el guardó.
Finalment, cal remarcar que Sabadell va ser guardonada com a Ciutat Mussola 2016. El seu alcalde, Juli Fernández, va recollir el guardó de la mà de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, i el president de l’Ateneu de Sant Quirze, Manel Sabés. 
L’acte va estar amenitzat per l’actuació del Cor de Cambra de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
L’Aplec va continuar diumenge al parc de les Morisques, amb la Fira d’artesania, a la qual els artistes i artesans van exposar les seves obres centrades en la figura del mussol. Paral•lelament, es va celebrar un concurs de dibuix infantil, patrocinat per la Pastisseria Mix i l’Agrupació Rialles de Sant Quirze, on els nens i les nenes van haver de dibuixar un mussol o un motiu relacionat amb l’Aplec. 
Tanmateix, en el marc de l’Aplec, les pastisseries del municipi van elaborar dolços típics relacionats amb els mussols, com ara “els mussolets”, una galeta amb la forma de l’animal més popular del poble.
El Parc de les Morisques també va ser escenari de la celebració del Dia Internacional de la Dansa. Centenars de persones van assistir a la posada en escena de l’alumnat de les escoles de dansa del poble, que van oferir una exhibició de balls. Des de les 11 hores el Gimnàs Montserrat Creus, l’alumnat de la Paola Gutiérrez i el grup de Bollywood de l’AMPA Onze de Setembre van omplir l’amfiteatre del parc.
Finalment, també va gaudir d’un elevat nombre de visitants el mercat vintage. Aquesta tercera edició, també concentrada al parc i organitzada per l’Ateneu del Món, Cooperación y Ayuda i Acció Solidària del Vallès va oferir tot tipus de productes (moda, música, cinema, etc) d’artesania i segona mà per triar i remenar.