Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Nova executiva de l’Associació de Municipis per la Independència

Sant Quirze va participar divendres en el plenari de l’Assemblea General


Nova executiva de l’Associació de Municipis per la Independència

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha estat escollida aquest passat divendres, 8 d’abril, nova presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Lloveras encapçalava l’única candidatura presentada i va ser votada per la unanimitat del plenari de l’Assemblea General.  

Sant Quirze del Vallès va assistir a l’acte, de la mà del tinent d’Alcalde de Territori i Medi Ambient, Francesc Fernàndez, com a representant.
La nova Comissió Executiva, el màxim òrgan polític de l’AMI, vol mostrar, segons Lloveras, la pluralitat política i diversitat territorial de les institucions públiques adherides a l’associació. A més de Lloveras, Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, ha estat escollit com a vicepresident primer i Eduald Calvo, alcalde d’Argentona, com a vicepresident segon. La resta de vicepresidències han recaigut en els alcaldes Josep Maria Corominas (Olot), Montserrat Fornells (Vilanova de l’Aguda), Ferran Bel (Tortosa), Miquel Buch (Premià de Mar i president de l’Associació Catalana de Municipis) i Jordi Solé (Caldes de Montbui). L’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, es manté com a secretari i l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, com a tresorer.
L’executiva es completa amb els alcaldes i alcaldesses Josep Andreu (Montblanc), Marta Madrenas (Girona), Albert Batet (Valls), Jordi Munell (Ripoll), Fèlix Alonso (Altafulla), Mercè Esteve (Begues), Mireia Solsona (Matadapera), Lluís Guinó (Besalú), David Saldoni (Sallent), Andreu Francisco (Alella), Ramon Roqué (Sant Joan de les Abadesses), Elisabet Ferreres (Montesquiu) i Carme Freixa (Vallfogona de Ripollès) i el regidor Francesc Barbero (Flix) com a vocals.
En el cas del Consell Directiu, l’òrgan territorial de l’AMI, està integrat per una cinquantena d’alcaldes i regidors i estan representades les diferents comarques catalanes.
L’Assemblea General va donar el vistiplau a l’informe de gestió del darrer exercici. L’AMI té 836 organismes associats a hores d’ara. En aquest exercici, l’entitat ha realitzat una important activitat interna i externa. Ha estat, entre molts altres, impulsora de campanyes com «Construïm estat. Paguem a Catalunya» en defensa de la sobirania fiscal; ha promogut la fórmula de jurament sobiranista utilitzada per més de 4.000 regidors i regidores per prendre possessió del seu càrrec o ha impulsats accions de suport als imputats per l’organització de la consulta del 9N del 2014.