Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L’activista Juani Rishmawi explica en primera persona la situació d’assetjament que pateixen a Palestina

Rishmawi va recollir durant l’acte el Premi Dona Internacional Sant Quirze del Vallès 2016 de la mà de l’alcaldessa


L’activista Juani Rishmawi explica en primera persona la situació d’assetjament que pateixen a Palestina

Més d’una trentena de persones entre polítics, representants de les ONGs del municipi i ciutadans de Sant Quirze van tenir ahir dimecres a Can Feliu l’oportunitat d’escoltar i debatre la situació actual de Palestina amb la visita de Juani Rishmawi.   Rishmawi és activista resident a Palestina des de 1985 i forma part del Health Work Commitees, organització que desenvolupa projectes sanitaris en territoris ocupats a Palestina. Rishmawi va parlar de les seves experiències i del moviment BDS (Boicot, Desinversiones y Sanciones) impulsat a nivell mundial com una fórmula de pressió contra l’ocupació de Palestina.

“Ho hem intentat tot: la resistència, la lluita, la diplomàcia.. i l’única cosa que ens queda és el boicot. És el que ens ha permès, de forma pacífica, fer una denúncia contínua del que està passant a Palestina”, va explicar Rishmawi, que va afegir que “tenim el suport de molta gent, inclús d’organitzacions de drets humans israelianes que no estan d’acord amb el govern feixista que actualment tenen”.  Rishmawi va explicar també el condicionant de la guerra a Síria, els canvis en el món àrab i l’impacte de la primavera àrab, entre altres situacions al seu país. Tot seguit es va poder aprofundir en el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes palestins amb un debat molt intens i  participatiu.

A més a més, Juani Rishmawi va recollir ahir de la mà de l’alcaldessa Elisabeth Oliveras el Premi Dona Internacional Sant Quirze del Vallès 2016 i va signar el llibre honorífic del consistori. El guardó és un reconeixement a la seva tasca humanitària i el seu vincle amb el món de la cooperació al municipi. Rishmawi va agrair el premi manifestant que així queden visualitzades totes les dones palestines.