Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Ainoha Colet i Yasmina Ortega, guanyadores del concurs ‘Carta a un maltractador’

Aquesta segona edició del certamen ha comptat amb 30 cartes més que l’any passat


Ainoha Colet i Yasmina Ortega, guanyadores del concurs ‘Carta a un maltractador’

Ainoha Colet, alumna de tercer d’ESO de l’Institut Sant Quirze, i Yasmina Ortega, alumna de l’Escola Municipal d’Adults L’Olivera, són les guanyadores del concurs d’escriptura ‘Carta a un maltractador’ que s’ha celebrat per segon any consecutiu per sensibilitzar la ciutadania i generar la reflexió i el debat com a eines per prevenir la violència de gènere en totes les seves formes. Un jurat composat per Isabel Lara Garcia, membre de l’associació Dones per Sant Quirze, a més dels representants polítics i tècnics de l’Ajuntament en l’àmbit de la igualtat, l’educació i la joventut, es va decantar dimarts passat a favor de les dues estudiants, que van signar les seves respectives cartes amb els suggerents pseudònims “Esperança” i “Rosa Blava”. 

El certamen literari, al qual es van presentar un total de 49 cartes, 30 més que a la primera edició, s’emmarca en la campanya ‘Talla amb els mals rotllos’ i en el programa d’activitats que l’Ajuntament, conjuntament amb altres institucions i entitats, ha organitzat al llarg d’aquest mes al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que es va celebrar ahir a diverses localitats de Catalunya. L’acte central va tenir lloc a la plaça de la Vila, davant del consistori local, on es va pronunciar, en sessions de matí i vespre, un manifest contra el maltractament de dones que va acabar amb un homenatge a les 13 víctimes que s’ha cobrat la violència domèstica aquest 2010.

A més, durant l’última setmana han tingut lloc xerrades sobre el masclisme o l’assetjament sexual, així com tallers que, des de múltiples perspectives, han abordat la problemàtica. Així doncs, la sessió “Ni prínceps blaus ni princeses promeses” que es va celebrar dilluns va intentar demostrar a mares i pares les arrels culturals de la violència de gènere i el paper important que té l’educació a l’hora de generar estereotips sobre l’amor, mentre que un taller de defensa personal va donar les claus per poder fer front a un intent d’agressió.