Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Ajuntament revalida el Segell Infoparticip@ amb un 100% de nivell de transparència

Només 25 municipis, dels 946 de Catalunya, han assolit la màxima puntuació


L’Ajuntament revalida el Segell Infoparticip@ amb un 100% de nivell de transparència

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha rebut, un any més, el Segell Infoparticip@ a la qualitat i a la transparència de la comunicació pública local. Aquest reconeixement, que lliura el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és una certificació fruit d’una auditoria de transparència que l’Ajuntament ha assolit amb el 100% dels indicadors valorats.

En aquest sentit, el Consistori santquirzenc és un dels 25 municipis, dels 946 del conjunt de Catalunya, que han assolit la màxima puntuació del 100% de nivell de transparència,  el que vol dir que compleix la totalitat dels 51 ítems en la seva tercera edició. L'auditoria de l'exercici passat va ser del 95,12%, tenint en compte que enguany el nombre d’indicadors s’ha ampliat en 10 per adaptar-los a la Llei de Transparència.
L’alcaldessa Elisabeth Oliveras va rebre ahir el guardó de mans del rector de la UAB, Ferran Sancho, i de la presidenta del Consell Certificador, Victòria Camps, en un acte celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. La tercera edició del lliurament dels segells InfoParticip@ va tenir lloc en el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament pel LPCCP i l’Oficina Antifrau de Catalunya. Durant  la jornada es va debatre sobre la usabilitat i l’impacte de la transparència, el paper de la gestió documental i els avenços en la tutela del dret d’accés a la informació a Catalunya.
 
L'auditoria avalua 51indicadors del web municipal
Les bones pràctiques que condueixen a l’obtenció del Segell Inforparticip@ es defineixen en 51 indicadors (41 a l’anterior edició) que la UAB utilitza per avaluar la informació dels webs municipals. Els ítems, elaborats en forma de preguntes, responen a diferents qüestions bàsiques: les dades que s’ofereixen dels representants polítics, com es gestionen els recursos col•lectius i econòmics, quina informació es proporciona sobre la gestió municipal i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. Els resultats geolocalitzats es poden consultar a mapainfoparticipa.com, amb el percentatge assolit per cada ajuntament.
La informació actualitzada dels principals ítems que avaluen la transparència municipal, com són els d’Infoparticip@, així com les dades i documentació requerides per la normativa en matèria de transparència, es pot consultar al Portal de Transparència i Dades Obertes Municipal www.seu-e.cat/web/santquirzedelvalles.