Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

El municipi es prepara per celebrar la Diada de Sant Jordi


El cap de setmana a SQV

Sant Jordi serà, sens dubte, el protagonista del cap de setmana. La celebració de la Diada centra bona part de les activitats programades, que es complementen amb actes solidaris, culturals i altres entorn la natura i l’aire lliure. 

 
La Diada comença avui a la Biblioteca
La Biblioteca Municipal prepara diverses activitats pelr avui divendres, amb motiu de la Diada. 
D’una banda, el filòleg i editor Oriol Gonzàlez oferirà una xerrada-col•loqui amb el títol “Per què llegim?”. Es tracta d’una sessió que té com a objectiu reflexionar sobre els diferents motius o finalitats de la lectura. En aquesta xerrada es presentarà l’editorial BiraBiro, una empresa de nova creació afincada al municipi. Els assistents amb infants podran apuntar els seus fills als tallers de manualitats que es duran a terme a la mateixa Biblioteca. 

Recordeu també que fins el 30 d’abril es poden bescanviar llibres usats per aliments a la Biblioteca. La iniciativa forma part de la Campanya solidària que organitzen Ateneu i Càritas, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona. Podeu portar: Llet, arròs, sucre, oli d'oliva, oli de girasol, llegums, pasta, caldo (de verdures, pollastre, peix), llaunes de tonyina, tomàquet fregit, galetes, farina...

 
Recital poètic "Controversia"
Avui divendres, dia 22 d’abril, Cristina Giménez i David Marcos presenten el recital poètic “Controversia”, un espectacle de poemes i relats breus. L’acte està organitzat pel CSA La Impremta i forma part de la programació del Concurs d’Escriptura Ràpida, que enguany se celebra la seva quarta edició. L’actuació tindrà lloc cap a les 21.45 hores a la nova seu de l’entitat, al pis de dalt del bar-restaurant L’Estraperlo, al carrer Pintor Vila-Puig, 12.
 
Els comerços amb Sant Jordi
L’Associació Sant Quirze Comerç organitza un ampli programa a la plaça d’Anselm Clavé, des de les 10h fins les 14 hores. Entre els esdeveniments, el lliurament de premis de la primera edició de punts de llibre.
L’Agrupació de Botiguers i Comerciants, amb la col•laboració de 66 establiments, també prepara una àmplia oferta d’activitats per a la Diada. Els establiments lliuraran un ejemplar del llibre “Sant Quirze en moviment” als seus clients, fins esgotar existències. A més, durant tot el dia hi haurà ofertes i promocions a les porxades de l’avinguda de Pau Casals, tot col•laborant a la iniciativa Botiga al carrer. 
 
Jocs temàtics aventures
Avui el Canya Jove organitza una Tarda temàtica, amb la col•laboració de La Caverna del Joc. Una activitat adreçada a adolescents i joves a partir de 12 anys que es desenvoluparà de 17 a 20 hores al mateix Canya Jove. Podeu anar-hi i jugar a jocs variats per sentir-vos tot un Indiana Jones o una Lara Croft.
 
Més informació i inscripcions a:
Servei de Joventut Canya Jove
Tel: 937 216 800 ext. 5600
canyajove@santquirzevalles.cat 
www.facebook.com/canyajove.santquirze
i a la Caverna del Joc:
https://lacavernadeljoc.wordpress.com
www.facebook.com/magicsantquirzedelvalles
 
Shake & Laü en concert a la Cafeteria de la Masia Can Feliu
La música omplirà demà a les 22 hores l’escenari de la Cafeteria de la masia Can Feliu. “SHake & Laü” ofereixen un concert amb música d’arrels. Es tracta de tres músics eclèctics que enguany han format un grup de versions amb la premissa de no reproduir velles fórmules. Es tracta de la Laura Pastor, l’Antonio Fernández i l’Ernesto Olvera. 
 
XXIX Romeria de la Virgen de la Cabeza
Dissabte a la tarda arribarà a l'Ermita de Sant Feliuet la XXIX Romeria de la Virgen de la Cabeza, on romandrà fins al diumenge a la tarda. Es podrà visitar la Verge que estarà exposada i es celebraran activitats religioses i culturals. Preneu nota pels dies 23 i 24 d’abril. 
 
Repte muntanyenc al Pont Cabradís
Sant Quirze Natura i Depana han programat una sortida per diumenge a l’Alt Solsonès. Es tracta d’una excursió de muntanya per una vall envoltada de grans tossals de conglomerat i cingleres de parets verticals per on s’escolen els torrents, sovintegen els salts d’aigua i els gorgs. És imprescindible fer reserva prèvia en aquest enllaç.
 
Rialles: La Julieta
Rialles porta a la Patronal diumenge l’obra “La Julieta”. Es tracta del personatge de Romeo i Julieta de W. Shakespeare. Una versió de la Cia La Perla 29. Venda d’entrades anticipades a Llibreria Din-a4 i Serveis Sant Quirze. 
 
Preu entrada 6 € (5 € amb el Carnet d'Amics de Rialles)
 
Tots els detalls a l'agenda del web municipal.