Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Les trobades de seguretat ciutadana apropen la Policia i la seva gestió a ciutadans i ciutadanes

Entre les dades exposades, cal remarcar l'augment en els serveis de la unitat de convivència


Les trobades de seguretat ciutadana apropen la Policia i la seva gestió a ciutadans i ciutadanes

La Policia Local de Sant Quirze i els Mossos d'Esquadra van exposar ahir les dades dels serveis realitzats per aquests cossos policials al llarg de 2015 a Sant Quirze del Vallès. Ho van fer en el marc de les trobades de seguretat que tenen com a objectiu donar a conèixer la situació actual del municipi en aquest àmbit i, alhora, oferir alguns consells de protecció a la població.

Segons les xifres exposades, al llarg de l'any passat es van realitzar un total de 10.532 serveis dels quals un 31 % s'emmarquen en l'àmbit de la unitat de convivència i policia administrativa, un 32% en el marc del trànsit i la mobilitat i un 37% en el camp de la seguretat ciutadana. Cal destacar que, tal com s'ha anat registrant en els darrers 5 anys, es segueixen reduïnt els fets delictius a Sant Quirze passant dels 1313 del 2010 als 834 referits al 2015, un decreixement del 37% en total.
Augmenten els serveis de la unitat de convivència
Una altra dada important és l'augment dels serveis derivats a la unitat de convivència de la Policia, un àmbit on s'ofereix un contacte directe i una atenció personalitzada per mediar en conflictes veïnals o per l'incompliment de normativa administrativa i que ja suposen prop d'un terç del total de serveis que realitzen els cossos policials. La dada és valorada molt positivament des de la policia local ja que la mediació i el diàleg proper que proporciona aquesta unitat permet resoldre situacions que podrien derivar en conflictes més greus. Una de les xifres que més sorprèn dins d'aquest àmbit és que el 50% dels serveis realitzats responen a molèsties ocasionades per animals, mentre que un 29% van ser conflictes entre veïnat i un 7% provocades per locals d'oci, jocs i espectacles.
Promoció de la seguretat vial
Pel que fa a la seguretat vial i el trànsit, es van exposar les dades referents als accidents produïts a Sant Quirze durant tot l'any passat, un total de 165. D'aquests, 40 van provocar ferits lleus, mentre que no es va registrar cap ferit greu ni cap defunció, pel que la dada es valora també positivament. Amb tot, es va posar de manifest la importància de l'educació per la mobilitat segura, un projecte que cada any abasta prop de 1800 nens i joves de Sant Quirze, amb diferents jornades teòriques i pràctiques als centres educatius que promouen les normes de circulació entre els més petits. 
A la conferència es van explicar també els projectes de millora de vialitat realitzats, com ara els que han afectat els polígons industrials, o els que garanteixen una major visibilitat dels passos de vianants, el col•lectiu més vulnerable. També es va fer referència a les actuacions de prevenció, com ara els controls d'alcoholèmia, drogues i estupefaents, dels que se'n van fer fins a 122.
Seguretat ciutadana
Tot i  van reduir-se al 2015 en prop d'un 10%, a Sant Quirze hi va haver un total de 75 robatoris a domicilis, 17 a empreses i 6 a establiments comercials. Dels robatoris perpretats a domicilis no se'n va registrar cap de violent, ja que es van produir en absència dels propietaris. És per això que la Policia aconsella  tancar sempre amb clau quan marxem de casa i deixar alguna llum oberta si ens absentem poca estona. 
La trobada es tornarà a realitzar divendres 29 d'abril a les 19.30 hores a la Torre Julià de les Fonts.
Podeu consultar la presentació íntegra amb les dades en el següent document: Presentació trobada de seguretat Sant Quirze del Vallès