Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

A la xarxa, Sant Quirze hi té moltes coses a dir

Ja som 3.500 seguidores i seguidors a Facebook!


A la xarxa, Sant Quirze hi té moltes coses a dir

La pàgina Facebook de l’Ajuntament ja compta amb 3.500 seguidores i seguidors, consolidant-se com la xarxa social municipal més popular. Aquesta xifra suposa més de 200 persones per cada 1.000 habitants, si tenim en compte que l’edat mínima per registrar-se a Facebook és de 13 anys, un percentatge que situa Sant Quirze entre les poblacions més actives. Fa uns dies el gegant blau anunciava que ha superat els 1.650 milions d’usuaris actius al mes (aquells que es connecten a la xarxa almenys una vegada cada 30 dies), i Sant Quirze no és aliè a aquesta realitat. Des de la seva obertura, l’any 2010, el nombre de fans ha anat en augment i el creixement anual s’ha incrementat en un 50%.

Les altres xarxes socials municipals més utilitzades, Twitter i Instagram, també mantenen aquesta tendència a l’alça. Actualment, el canal Twitter de l’Ajuntament, també operatiu des del 2010, té gairebé 1.900 followers, i Instagram, que es va activar l’any 2013, prop de 600.

Les xarxes socials municipals de Sant Quirze van néixer amb l’objectiu d’informar i amb vocació de servei, amb la voluntat de crear comunitat i habilitar un espai públic, però sobretot, amb la intenció d’escoltar. L’any 2015 es van atendre quasi 800 consultes a través de les xarxes socials, més del doble de les ateses l’any 2014, i enguany la ciutadania en continua fent un ús creixent com a canal d’atenció ciutadana per fer arribar les seves preguntes, queixes i suggeriments.

Sant Quirze, topinfluencer a les xarxes socials
Sant Quirze se situa, segons l’índex Klout d’influència a les xarxes i el web www.topinfluencers.net, en la posició 123a en l’àmbit de Barcelona, entre un total de més de 2.000 comptes influents, i en la 15a pel que fa a les administracions públiques estatals.

L’índex Klout mesura, d’1 a 100, la influència a les xarxes tenint en compte més de 400 indicadors, entre els quals hi ha el nombre de seguidores i seguidors, però principalment valora la capacitat de generar interaccions i converses (comparticions, repiulades, “m’agrades”, comentaris, etc.). La contribució de les diferents xarxes socials municipals, i gràcies a la participació dels santquirzencs i santquirzenques, atorga a Sant Quirze un índex Klout de 66, i només els ajuntaments de Valladolid, Madrid, Tarragona, Girona i Barcelona, o organismes com La Moncloa o el Govern de la Generalitat tenen un índex superior. Consulteu el mapa topinfluencers

Les altres xarxes
Els àlbums de fotos a Flickr.
El Canal YouTube de l’Ajuntament.
Els taulers de Pinterest. Coneixeu el #BondiaSQV?