Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comerç

Cinquè aniversari del Mercat ecològic del Vallès

Els municipis que l'acullen van presentar ahir les activitats relacionades


Cinquè aniversari del Mercat ecològic del Vallès
El Mercat Ecològic del Vallès celebra enguany el seu cinquè aniversari. Les parades, recordem, visiten una vegada al mes les ciutats de Rubí, Cerdanyola, Barberà i Sant Quirze. En el cas de Sant Quirze ho fan el primer dissabte de cada mes i s'instal•len a la rambla de Lluís Companys. Amb motiu d’aquesta celebració, els municipis participants han programat diverses activitats comunes, que arrencaran el 14 de maig a Cerdanyola i que arribaran a Sant Quirze el 4 de juny, amb la col•laboració del Restaurant Lossum.
Les diferents parades oferiran un tast de productes ecològics, es vendran bosses de cotó ecològiques amb el logotip del Mercat Ecològic del Vallès, se sortejarà una panera de productes ecològics entre els clients i s’organitzarà un tast de paella de productes ecològics.
El regidor de Desenvolupament Econòmic i Local de Sant Quirze, Àlex Brossa, va participar ahir a la roda de premsa de presentació dels actes de l’aniversari, juntament amb els seus homòlegs de Rubí, Barberà i Cerdanyola del Vallès, lloc on es va celebrar l’acte.
El regidor Àlex Brossa va destacar la coincidència a Sant Quirze del mercat amb iniciatives que "fomenten el comerç local i el teixit del poble. Així, el dia 4 de juny coincideix amb la iniciativa Tasta Sant Quirze, tota una setmana relacionada amb la gastronomia; o aquest mateix dissabte que tenim mercat, tindrà lloc el mercat de cooperatives escolars en el mateix entorn i en el marc del Projecte de cultura emprenedora de les escoles."
Entre d’altres, el Mercat Ecològic del Vallès vol promocionar les varietats i els productes d’alimentació de temporada i del territori; donar a conèixer l’agricultura i la producció ecològica com a model sostenible; fomentar el turisme intermunicipal i promocionar els municipis reflectint una imatge d’excel•lència comercial; contribuir a la dinamització comercial de la zona d’influència del Mercat Ecològic; fer difusió de la importància d’una alimentació de qualitat per millorar la salut, i promoure una filosofia de moviment slow que s’avingui amb criteris de sostenibilitat.