Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Economia

L’Ajuntament inicia els Pressupostos Participatius

La ciutadania podrà decidir on destinar 200.000 euros de les inversions de 2017


L’Ajuntament inicia els Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Sant Quirze inicia aquest any un projecte pioner en l’àmbit de la participació ciutadana al municipi: un pressupost participatiu. Aquest permet la participació directa de la ciutadania en l’elaboració dels pressupostos públics. El projecte constarà de cinc fases que es desenvoluparan cronològicament d’abril a octubre d’aquest any 2016; des de la definició i anàlisi de la participació al poble, fins a la recollida de propostes i la priorització per executar-les.

Aquesta iniciativa permetrà que la ciutadania pugui decidir on es destinaran una part dels recursos econòmics municipals. El ple del mes d’abril va aprovar el cronograma per a la realització del procés de participació.
L’Ajuntament ha reservat 200.000 euros del capítol d’inversió del pressupost municipal per a 2017, de manera que ciutadania, entitats, empreses i comerços puguin fer propostes de com invertir-los.
 
El desplegament del pressupost participatiu s’inicia la setmana vinent amb dues sessions de presentació del projecte: el dia 11 de maig a les 19.30 h a la Patronal i el dia 12 de maig a les 19.30 al Centre Cívic Torre Julià (Les Fonts). Es tracta de dues convocatòries obertes a tota la ciutadania..
 
En aquestes sessions s’explicarà com serà el procés; quines propostes es poden presentar i com; quin és el calendari i com es prioritzaran i votaran els projectes presentats. La recollida d’iniciatives ciutadanes es realitzarà al mes de juny. Durant el mes de setembre, la ciutadania podrà votar quines són les propostes que s’han d’incloure al pressupost municipal per tal d’executar-les al llarg de l’any 2017. 
 
Durant tot el procés hi haurà una Comissió de Garanties i Control  que farà el seguiment del procés. Composaran la Comissió de Garanties ciutadans i ciutadanes  a títol individual, entitats i grups municipals.