Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'alcaldessa de Sant Quirze protesta contra la suspensió de la llei de pobresa energètica

Una cinquantena d'alcaldes i alcaldesses s'han concentrat avui davant la Delegació del Govern


L'alcaldessa de Sant Quirze protesta contra la suspensió de la llei de pobresa energètica

L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, s’ha sumat avui a la concentració d'alcaldes i alcaldesses i càrrecs electes davant la Delegació del Govern a Barcelona, per defensar la Llei 24/2015 en relació a l'habitatge i la pobresa energètica. Durant la concentració, en què hi ha participat una cinquantena d’aquests càrrecs electes, els ajuntaments han presentat una instància amb la informació dels expedients que actualment cada municipi té en tràmit, una vuitantenta en el cas de Sant Quirze.

El passat 29 d'abril el consell de ministres del govern espanyol en funcions va acordar presentar recurs d'insconstitucionalitat contra aquesta Llei. Avui, la protesta ha servit  per reafirmar la voluntat dels ajuntaments de continuar tramitant els expedients de vulnerabilitat relacionats amb les persones afectades per la pobresa energètica o els desnonaments, per afrontar l'emergència social en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, malgrat la suspensió de la Llei 24/2015 arran del recurs presentat la setmana passada per part del Partit Popular.

La protesta ha estat iniciativa de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, d'ERC, després de la cimera al Palau de la Generalitat de la setmana passada. 
De fet, segons que ha expressat l’alcaldessa de Sant Quirze, en representació de l’Ajuntament: “seguirem atenent a les persones afectades en el marc dels acords presos a la reunió mantinguda el dia 3 de maig al Palau de la Generalitat, entre el govern, les forces polítiques parlamentàries, les entitats municipalistas, i les entitats socials i sindicals.”
 
El consell d'alcaldes i alcaldesses aprova un acord sobre l'emergència habitacional i la pobresa energètica
El ple del Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental ha aprovat un acord sobre l'emergència habitacional i la pobresa energètica. Aquest estableix donar suport als acords adoptats a la cimera per al reestabliment de la Llei 24/2015, per recuperar els aspectes que han quedat suspesos. També s'insta als ajuntaments de la comarca a mantenir els ajuts d'urgència social en concepte d'accés i deutes a l'habitatge i subministraments bàsics. El ple també ha acordat adherir-se a la campanya promoguda per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Aliança contra la Pobresa energètica i l'Observatori DESC. Finalment, es continuarà en tots els fronts oberts amb les entitats financeres amb gran nombre d'habitatges buits, per tal d'aconseguir que aquests recuperin la seva funció social, i es demanarà a l'Observatori Comarcal que s'elabori un estudi específic sobre desigualtat i exclusió social al Vallès Occidental, centrat en les causes de la pobresa energètica i l'emergència habitacional, i les seves conseqüències.
L'acord es notificarà a l'Associació Catalana de Municipis i a la Federació Catalana de Municipis, així com a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori DESC.
Podeu consultar al document relacionat inferior l'acord íntegre.