Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Casa Vila Puig s'omple per inaugurar l'exposició "Artistes a les escoles"

La mostra és el resultat d'un projecte que ha posat en contacte els dos àmbits


La Casa Vila Puig s'omple per inaugurar l'exposició "Artistes a les escoles"

Unes dues-centes persones es van acostar ahir a la tarda a la Casa de Cultura Vila-Puig per inaugurar oficialment la mostra “Artistes a les escoles”. Es tracta d’una exposició col·lectiva de treballs artístics elaborats per l’alumnat d’11 centres educatius de Sant Quirze. El conjunt d’obres és el resultat d’un projecte educatiu que consisteix en què un artista del poble deixa en préstec una o vàries obres a un centre educatiu per tal d'exposar-les, tot convertint les escoles i els instituts en petites galeries d'art per on passen l'alumnat, el professorat i els pares i les mares dels escolars. Llavors, l'alumnat, des de diferents àrees del currículum, analitza l'obra i el procés creatiu de l'artista relacionant-ho amb la comprensió i coneixement de l'art entès com una manifestació cultural de la societat a la qual pertany. Fins i tot, l'artista està convidat a visitar les aules per tal que els i les alumnes facin preguntes al voltant de les seves obres i els ensenyi de primera mà i in situ la seva particular forma de crear. Per últim, els nens i les nenes s'atreveixen a crear les seves pròpies obres d'art a partir de tot el que han anat treballant i descobrint i s’exposen a la Casa de Cultura Vila-Puig.

Aquest projecte està liderat per la directora de l'Escola Onze de Setembre, Mila Torres, doctora en història de l'art, i membre de l'Equip de formació de formadors "Amb Sense: Art i Escola" de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB. Ella va donar la benvinguda a l’exposició per donar pas a l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, qui va destacar la qualitat de l’exposició i va agrair l’esforç a professorat, artistes i alumnat per fer possible aquest projecte. Oliveras va convidar a tots i totes les participants a que expliquessin en públic la seva experiència. Van ser molts els que van prendre la paraula per valorar positivament l’experiència. L’artista local Carme Miquel va destacar que “els infants no tenen barreres per poder expressar el seu món interior i projectes com aquest fa que desenvolupin aquesta facultat tot creant art”. També va afegir que és bo que es treballi aquesta capacitat d’expressió des de petits perquè, quan les persones ens fem grans, l’anem perdent.
 
Els artistes que s'han implicat al projecte són Miquel V. Seuba, Jordi Alba, Jordi Calvís, Teresa Rosario, Jaume Cases, Carme Miquel, Victòria Rodrigo, Samuel Moraño, Maria Romaní i Assutzena Cruz. L’exposició “Artistes a les escoles” es pot visitar de dilluns a dijous, de 17 a 19.30 hores.