Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Un grup de santquirzencs visita l’alberg El Negre per introduir-se a la filosofia de Xirinacs

Els assistents han après sobre l’eina Globàrium que divulgava l’autor


Un grup de santquirzencs visita l’alberg El Negre per introduir-se a la filosofia de Xirinacs

Un grup de santquirzencs han visitat aquest cap de setmana El Negre, a Ogassa, Ripollès. Es tracta d’un alberg ubicat en el marc de la ruta del Camí de Vidabona i centre d’estudi del model filosòfic de Lluís Maria Xirinacs. Els assistents van tenir ocasió, de la mà de la santquirzenca Teresa Font, amiga i coneixedora d’en Xirinacs, d’introduir-se en la eina Globàrium. Es tracta d’una metodologia que ajuda a globalitzar la ment, disposant d’un mapa mental privilegiat per afrontar els reptes de la vida. En aquesta cita van poder treballar un sistema econòmic alternatiu. 

Durant la sortida, van tenir també ocasió de fer senderisme pel Pla de Can Pegot, el pic de Sant Amanç, o el camí del Taga, un espai que simbolitza l’avanç cap a la plenitud personal i nacional, en base a mites geogràfics inspirats per Xirinacs i Ramon Llull.
 
Recordem que Xirinacs va néixer el 1932 i va ser ordenat sacerdot als 22 anys, esdevenint un dels impulsors de l'Assemblea de Catalunya. Va ingressar a la presó dues vegades durant la dictadura franquista i es va fer conegut per la protesta pacífica que va dur a terme durant un any i nou mesos davant la presó Model de Barcelona, on es va estar dret dotze hores cada dia fins que es va aprovar la llei d'amnistia per als presos polítics. Xirinacs va rebre diversos premis per la lluita contra la violència, i va ser candidat al Nobel per la Pau l’any 1975.