Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze celebra el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Ho farà amb la realització de dues activitats: un docufòrum i un taller d’automassatge


Sant Quirze celebra el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

El Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones sorgeix a partir d'una reunió realitzada després de la V Trobada Internacional Dona i Salut celebrada l'any 1987 a Costa Rica. La Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar el 28 de maig com una data per a la mobilització i la reivindicació, on la salut de les dones fos la protagonista. A Sant Quirze del Vallès, l’Ajuntament ha programat dues activitats per commemorar aquesta diada.

La primera d’elles tindrà lloc aquest dimecres amb un docufòrum al voltant de la pel•lícula “Menopausa rebel”. El film és un retrat sobre la llibertat i la força transgressora de la maduresa. Parla sobre Thérèse Clerc, militant i apassionada feminista de 85 anys, que tracta la maduresa com el començament de la vida i una etapa de completa llibertat. El film acosta els espectadors a una visió transgressora i inspiradora sobre les dones grans, que desmunta tots els mites que la societat occidental ha construït. La pel•lícula ve a ser una reivindicació del cos, la llibertat i la sexualitat. Aquesta activitat tindrà lloc a la Masia Can Barra a partir de les 19 hores.

La segona iniciativa tindrà lloc diumenge 29 de maig al parc de les Morisques, coincidint amb la Festa Som Comerç Just i Banca Ètica. Es tracta d’un taller d’automassatge que serà impartit per Mar Garcia Fuentes d’Ossana Centre de Teràpies i Moviment. Ella és quiromassatgista, instructora de Pilates i tècniques de relaxació i control de l’estrès. Garcia ensenyarà a les assistents exercicis respiratoris, reiki, estiraments suaus i tècniques de massatge. Durant 2 hores, d’11 a 13 hores, es faran sessions de mitja hora per facilitar que totes les dones que ho vulguin puguin gaudir d’una estona per a elles. Cal portar roba còmoda i una tovallola.

Per a més informació: Servei de Coeducació i Polítiques de Gènere - Centre Municipal d’Informació i recursos per a Dones, Av. del Vallès, 97-99, Tel. 937216800 ext. 5214, a/e: sumemxlaigualtat@santquirzevalles.cat.