Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

La Comissió de Garanties dels Pressupostos Participatius neix amb una àmplia concurrència

La primera sessió es va celebrar ahir 25 de maig, al Centre Cívic Can Feliu


La Comissió de Garanties dels Pressupostos Participatius neix amb una àmplia concurrència

Ahir es va celebrar la primera sessió de la Comissió de Garanties, que s’emmarca en el projecte de Pressupostos Participatius Sant Quirze del Vallès 2016. La trobada, que va tenir lloc al Centre Cívic Can Feliu, va estar presidida per l’alcaldessa Elisabeth Oliveras i va comptar amb la participació de representants de diverses entitats locals i grups polítics, així com de personal tècnic municipal i de veïns i veïnes que en formen part a títol individual.

La Comissió de Garanties es va constituir ahir com a òrgan de participació, l’objectiu del qual és el seguiment del projecte dels Pressupostos Participatius per garantir el seu correcte desenvolupament.Tanmateix, la Comissió neix amb caràcter pedagògic ja que una de les seves principals funcions és la de facilitar la informació necessària als seus components perquè assoleixin un coneixement ampli del projecte i fomentar la deliberació com a pas previ al debat.

Recordem que l’Ajuntament ha reservat 200.000 euros del capítol d’inversió del pressupost municipal per a 2017. S’entén per inversió “l’adquisició de béns nous i que la seva vida útil sigui major a un any”. En aquesta definició, doncs, s’hi poden encabir projectes de tots els àmbits, des de millores d’espais públics, fins a mobiliari urbà, programes informàtics, etc.

Durant el mes de maig han tingut lloc sessions informatives per a la ciutadania, detallant el projecte. Al juny, serà el moment de recollir les propostes ciutadanes presencials i en línia. De fet, es podran lliurar a l’urna mòbil que visitarà diversos espais, i també es recolliran via formulari web del 8 de juny al 3 de juliol.
A continuació, durant el mes de juliol es validaran les propostes i serà al setembre quan s’exposaran i es procedirà a la votació ciutadana. Entre els mesos d’octubre i novembre s’incorporaran al pressupost de 2017.

Trobareu més informació sobre el projecte de Pressupostos Participatius i el calendari en el següent enllaç. També podeu seguir el procés a les xarxes socials amb l'etiqueta #SQVparticipa.