Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Cloenda de l'exposició "Artistes a les escoles"

L'acte tindrà lloc aquest diumenge, d'11 a 14 hores, a la Casa de Cultura Vila-Puig


Cloenda de l'exposició "Artistes a les escoles"

Aquest diumenge tindrà lloc la cloenda de l’exposició “Artistes a les escoles” a la Casa de Cultura Vila-Puig. Es tracta d’una exposició col•lectiva de l’alumnat dels 11 centres educatius que enguany han participat en el projecte, que ha comptat amb el suport de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB. És el segon any que es duu a terme aquesta iniciativa, que consisteix, en primer lloc, que un artista del municipi deixa en préstec una o vàries obres a un centre educatiu per tal d'exposar-les, tot convertint les escoles i els instituts en petites galeries d'art per on passen l'alumnat, el professorat i els pares i les mares dels escolars.

En segon lloc, l'alumnat, des de diferents àrees del currículum, analitza l'obra i el procés creatiu de l'artista relacionant-ho amb la comprensió i coneixement de l'art entès com una manifestació cultural de la societat a la qual pertany. Fins i tot, l'artista està convidat a visitar les aules per tal que els i les alumnes facin preguntes al voltant de les seves obres i els ensenyi de primera mà i in situ la seva particular forma de crear. Per últim, els nens i les nenes s'atreveixen a crear les seves pròpies obres d'art a partir de tot el que els han anat treballant i descobrint.
 
Cal destacar que el projecte compta amb la participació activa de les sis escoles d'educació infantil i primària del municipi, així com dels dos Instituts, l'Escola d'Adults Municipal L'Olivera i dues escoles bressol del poble, que hi participen per primera vegada. Els artistes que s'han implicat vivament i de forma desinteressada al projecte són Miquel V. Seuba, Jordi Alba, Jordi Calvís, Teresa Rosario, Jaume Cases, Carme Miquel, Victòria Rodrigo, Samuel Moraño, Maria Romaní, Assutzena Cruz i Alejandro Castro. La Casa Vila-Puig estarà oberta d’11 a 14 hores.