Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple municipal aprova el Pla de prevenció de la violència masclista 2016-2019

El Ple acorda, també, sol•licitar l’ampliació d’oferta de 3r d’ESO a l’Institut Sant Quirze


El ple municipal aprova el Pla de prevenció de la violència masclista 2016-2019

El Ple municipal celebrat ahir dijous 26 de maig va aprovar per unanimitat el Pla de prevenció de la violència masclista a Sant Quirze del Vallès pel període 2016-2019, una proposta elaborada per la regidoria de Coeducació i Polítiques de gènere, amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, i la participació de la ciutadania, de les entitats i del personal tècnic de l’Ajuntament.
També ahir, el Ple municipal va aprovar per unanimitat, com a punt sobrevingut, la sol•licitud a la Direcció de Serveis Territorials d’Ensenyament de l’obertura d’un nou grup classe de 3r d’ESO a l’Institut Sant Quirze pel curs vinent. Aquesta petició, que va ser consensuada en Junta de Portaveus, es dóna a partir de les dades facilitades per l’institut que plantegen una previsió d’alumnat pel curs vinent superior als grups ofertats inicialment.

Altres acords de Ple
El Ple també va aprovar l’adhesió al programa de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, l’adhesió a la tercera pròrroga de l’Acord marc de subministrament d’energia elèctrica, destinat als ens locals de Catalunya, adjudicat pel Consorci Català pel Desenvolupament Local de l'ACM  a l'empresa Endesa Energia SAU, i l’autorització de la compatibilitat laboral d’un funcionari de la Policia Local. Tots tres acords van ser aprovats per unanimitat.

Mocions
La moció presentada pel grup municipal de Junts-ERC-AM, per la defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya i contra els atacs a les lleis catalanes va comptar amb els vots a favor de Junts, ICV-EUiA-E i CDC. El PSC es va abstenir i el grup de Ciutadans va votar en contra.
La moció presentada per Junts-ERC-AM, per a la llibertat d'expressió en les competicions esportives va ser retirada donat que no es va dur a terme la prohibició anunciada.
La moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E d'adhesió a la declaració universal sobre els arxius va ser consensuada per tots els grups municipals en Junta de Portaveus i aprovada per unanimitat, igual que la moció per donar suport al soterrament de la línia de tren al seu pas per Montcada i Reixac.

Podeu escoltar la retransmissió del Ple de maig o visionar el vídeo de la sessió.