Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

La campanya SexJove 2010 posa èmfasi en la prevenció coincidint amb el Dia Mundial contra la Sida del proper dimecres

La informació és un dels eixos principals del programa d’activitats de l’Ajuntament


La campanya SexJove 2010 posa èmfasi en la prevenció coincidint amb el Dia Mundial contra la Sida del proper dimecres

 L’Ajuntament de Sant Quirze es suma aquesta setmana al Dia Mundial contra la Sida, que tindrà lloc el proper dimecres 1 de desembre, amb un seguit d’activitats que, dins la campanya ‘SexJove 2010, la prevenció també es contagia’, estan destinades a reflexionar sobre la sexualitat i sobre la importància de fer ús del preservatiu per prevenir el contagi. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2009 patien el Virus de la Immunodeficiència Adquirida (VIH) 33,4 milions de persones, de forma que és la infecció que s’enduu més vides a tot el món.    

 
Els actes que tenen lloc a Sant Quirze al llarg d’aquesta setmana per conscienciar la ciutadania de la importància de gaudir d’una sexualitat segura han començat aquest dilluns amb l’exposició ‘VIH sobre rodes’, que es composa de cartells sobre la prevenció de la Sida tant nacionals com internacionals extrets del fons documental de l’ONG Sida Studi. Sobre la base que la informació és essencial per fer front al virus, la campanya d’aquest any també suposa la instal•lació, des d’avui i fins el 12 de desembre, de parades informatives a l’Espai Canya Jove, l’Institut de Sant Quirze, el Centre Cívic de Can Feliu, el Centre d’Atenció Primària, la Biblioteca, el Centre Cívic Torre Julià i l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera.   
 
Dimarts 30 de novembre a les 20.15 hores tindrà lloc a l’Espai Canya Jove la xerrada ‘Els canvis. La sexualitat i l’afectivitat en l’adolescència’, on una psicòloga dinamitzarà un punt de trobada entre pares i mares que reflexionaran sobre els primers contactes amb el sexe per part dels seus fills i filles. L’especialista oferirà consells perquè, des de l’àmbit familiar, s’encari de forma saludable i normalitzada l’afectivitat i les experiències sexuals dels joves. El punt de vista dels i les adolescents tindrà el seu moment dimecres 1 de desembre, a les 18 hores, dins el taller ‘Si t’emboliques, no t’emboliquis’, en què, a més dels mètodes anticonceptius, s’abordarà la pressió social que exerceixen els mitjans de comunicació i el propi entorn al voltant del sexe. 
 
Ja a les portes del cap de setmana, la versió més transgressora del SexJove 2010 la portarà el clown Loco Brusca amb el seu espectacle interactiu Speerman, que tindrà  lloc a La Patronal divendres a les 21 hores i que posarà en moviment un repertori  de jocs i d’humor tant ingenu com absurd.