Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

La Festa Som Comerç Just i Banca Ètica proposa alternatives de consum

La jornada, celebrada ahir diumenge 29 de maig, va comptar amb un ampli programa d’activitats


La Festa Som Comerç Just i Banca Ètica proposa alternatives de consum

Sant Quirze va viure ahir diumenge 29 de maig una nova edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. Una iniciativa organitzada a nivell català per l’ONG Setem i que, sota el lema “Desconnecta`t del capitalisme, instal•lat les alternatives”, té per objectiu destacar altres vies de consum que ofereix l’economia social i solidària. La Festa va comptar amb la participació de les entitats locals Ateneu del Món, Acció Solidària Vallès, Sant Quirze pels Infants, Fundació Quetzal, Nuevos Pasos i Cooperación y Ayuda i del moviment Camí de Consciència Coherent i Gradual.
Durant la matinal, els més petits van poder gaudir de diversos tallers infantils, d’un joc de pistes i dels jocs gegants del comerç just, així com de l'espectacle interactiu “Viatge al món del bon rotllo”. Les entitats participants van oferir degustacions i productes diversos com el cafè Sant Quirze procedent de cooperatives de Colòmbia i Tanzània, té rooibos de Sud-àfrica, sucre de canya de panela procedent de l’Equador o galetes de mel i xocolata negra de Perú, entre d’altres. El moment més emotiu de la festa el va protagonitzar la lectura d’un poema escrit per un ciutadà sirià des del camp de refugiats Eko Camp, que ha fet arribar la santquirzenca Gemma Gelabert des de Grècia.

Lectura del XVII manifest
L’acte central de la jornada va tenir lloc a les 12 del migdia amb la lectura del Manifest XVII Som Comerç Just i Banca Ètica, a càrrec de la representant d’Acció Solidària del Vallès, Cristina Pérez. A continuació, es van lliurar els premis del Concurs de Contes Solidaris i Poesia, organitzat per l’Ateneu del Món. Les persones premiades són: Jan Solé, amb l’obra “El Destí”, en la categoria de 10 a 12 anys; Pau Ardiaca, amb l’obra “Concert Solidari”, en la categoria de 13 a 17 anys; Laia Palou, amb “Gelatina”, en la categoria d’adults; Anna Martínez, amb “Quan fent foguera hi queda brasa”, en la categoria de poesia; i una menció especial, en la mateixa categoria de poesia, a Sergi Canals, amb l’obra “El Món”.

Ràdio Sant Quirze també va estar present a la festa amb el programa “Som Solidaris” que presenta la presidenta de l’Ateneu del Món, Laura Roger. El programa es podrà escoltar el proper dimecres 1 de juny, a les 19 hores, al 89.5FM o es podrà descarregar a Ràdio a la Carta a www.radiosantquirze.cat.

Podeu veure les imatges de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica.