Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament participa en el segon Congrés European Rainbow Cities

Aquesta iniciativa forma part de diverses polítiques per fomentar la igualtat de gais, lesbianes, transexuals i bisexuals


L’Ajuntament participa en el segon Congrés European Rainbow Cities

La regidora d’Educació, Maria Domingo, i els equips tècnics dels serveis d’Educació i de Coeducació i Polítiques de Gènere van assistir a la segona edició del Congrés European Rainbow Cities, celebrat els dies 20 i 21 de maig del 2016 a Barcelona, en el marc de la commemoració del Dia internacional Contra l’Homofòbia. 

Aquest esdeveniment és un espai de trobada, debat i intercanvi sobre les polítiques locals contra la LGBTIfòbia. L’organització del congrés ha estat liderada per la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Els objectius d’aquesta edició han estat reflexionar sobre les polítiques inclusives amb la població trans, compartir experiències de polítiques locals d’igualtat LGBTI fora de l’àmbit metropolità i reflexionar sobre els nous reptes de les polítiques d’igualtat per raó d’orientació sexual i identitat de gènere.
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès es suma a aquest repte i destinarà recursos a implementar polítiques locals per fer efectius els drets de les persones LBGTI, d’acord amb la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. En aquest sentit, l’Ajuntament s’ha incorporat a la Xarxa de municipis LGBTI de la província de Barcelona, que es presentarà el proper 28 de juny en un acte públic a Cerdanyola del Vallès, coincidint amb el Dia de l’orgull LGBTI.