Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Espai Canya Jove instal•la un punt d’informació sobre la Sida a l’IES Sant Quirze

L'acte s'inclou a la campanya Sexjove2010 de les regidories de joventut i salut


L’Espai Canya Jove instal•la un punt d’informació sobre la Sida a l’IES Sant Quirze

Que les picades d’insectes no contagien el virus de la Sida o que compartir fulles d’afaitar i mantenir relacions sexuals sense preservatiu pot ser perillós són alguns dels missatges que ha difós aquest matí l’Espai Canya Jove a la parada informativa que ha instal•lat a l’Institut Sant Quirze, coincidint amb el Dia Mundial contra la Sida que se celebra avui. Durant el temps d’esbarjo, desenes de joves han rebut informació sobre les vies de contagi de la malaltia i els mètodes de prevenció més segurs. Tal i com s’està divulgant aquesta setmana a través de la campanya SexJove 2010, el Virus de la Immunodeficiència Adquirida (VIH) es pot transmetre a través de les relacions sexuals, tant vaginals com orals i anals, així com a través de la transfusió de sang contaminada o de l’ús compartit d’objectes punxeguts. Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’any 2009 patien el VIH 33,4 milions de persones, tot i que l’increment d’afectats s’està estabilitzant. 

Per despertar la curiositat de l’alumnat, els tècnics de la Regidoria de Joventut han distribuït breus testos per valorar el coneixement dels participants sobre conceptes relacionats amb la sexualitat com el petting o el Virus d’Immunodeficiència Humana (VIH). Els resultats dels qüestionaris serviran de base per preparar nous cursos, tallers i xerrades. Després de lliurar els testos i de resoldre els seus dubtes, els i les alumnes han rebut diversos fulletons d’informació sobre la Sida, el llaç vermell que simbolitza la lluita contra la malaltia, la xapa amb el missatge ‘Vaig de Cool’ i un val per aconseguir un preservatiu a l’Espai Canya Jove de la Ronda Arraona, 29-31. Aquest acte a l’IES Sant Quirze forma part del programa PIDCES (Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària), a través del qual l’Espai Canya Jove instal•la  periòdicament un punt d'informació al pati de l’Institut.    


Exposició 'VIH sobre rodes'

D'altra banda, la planta baixa de la masia de Can Feliu acull, des del passat dilluns, l’exposició ‘VIH sobre rodes’, que fa un cop d’ull a diferents cartells corresponents a campanyes tant nacionals com internacionals per combatre la propagació de la malaltia i promoure l’ús del preservatiu. Les peces de la mostra formen part del fons documental de l’ONG Sida Studi. Eslògans suggeridors, transgressors i amables com “Plastifícate”, “Si te lías, úsalos” o “Los condones son románticos” són alguns dels missatges destinats a un públic eminentment jove que es poden veure a les parets de la masia fins al pròxim 10 de desembre, de dilluns a divendres, de 9 a 22 hores, i dissabtes de 18 a 22 hores.