Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Els Pressupostos participatius inicien la fase de propostes

La Patronal acull avui una sessió oberta per explicar i recollir aportacions


Els Pressupostos participatius inicien la fase de propostes

El procés dels Pressupostos Participatius continua actualment amb la fase de propostes. A partir d’avui, 8 de juny, i fins al 4 de juliol l’Ajuntament recull les aportacions per decidir la inversió de 200.000 euros del pressupost municipal per a 2017.

De fet, avui La Patronal acollirà una sessió oberta per explicar la presentació de propostes. Serà de 18 a 20 hores i hi haurà servei de ludoteca.
 
Qui pot fer propostes?
. Qualsevol persona empadronada a Sant Quirze del Vallès amb 16 anys o més
. Les entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats i Associacions de Sant Quirze del Vallès
. Empreses i comerços ubicats al municipi
Què es pot proposar?
. Es poden proposar idees de tots els àmbits, des de millores d’espais públics, mobiliari urbà, programes informàtics, arbrat per zones verdes, nous equipaments o millora dels existents, etc.  
 
Molts dels participants ja van presentar algunes idees mitjançant una butlleta. A més, l’Ajuntament disposarà d’una urna mòbil que visitarà diversos espais per recollir més propostes. També es podran recollir via formulari web fins el 3 de juliol. Les taules territorials es disposaran de la següent manera:
 
. Escola Lola Anglada, dimarts 14 de juny de 12.30 a 14 h (c. de la Segarra, s/n).
. Barri de Les Fonts: dimecres 15 de juny de 12.30 a 14 h (plaça Nova) i 17 a 19 h al Centre Cívic Torre Julià (c. Josep Mitats, 10) i Zona Esportiva Municipal (c. Josep Mitats, s/n).
. Escola Purificació Salas: dijous 16 de juny de 12.30 a 14 h (avda. Arraona s/n).
. Biblioteca Municipal: dijous 16 de juny de 12.30 a 14 h (avda. Arraona s/n).
. Centre Cívic Can Feliu: dijous 16 de juny de 19 a 20 h (c Eduard Toldrà, s/n)
. Plaça del Molí: dilluns 27 de juny de 17 a 19 h (Poble Sec).
. Parc de les Morisques: diumenge 3 de juliol d’11 a 13 h (av. Camí del Mas, s/n).
 
A continuació, durant el juliol es validaran les propostes i serà ja al setembre quan s’exposaran i es procedirà a la votació ciutadana. Entre els mesos d’octubre i novembre s’incorporaran al pressupost de 2017.
Recordem que el passat 25 de maig es va celebrar la primera sessió de la Comissió de Garanties. La trobada, que va tenir lloc al Centre Cívic Can Feliu, va estar presidida per l’alcaldessa Elisabeth Oliveras i va comptar amb la participació de representants de diverses entitats locals i grups polítics, així com de personal tècnic municipal i de veïns i veïnes que en formen part a títol individual.
 
La Comissió de Garanties es va constituir ahir com a òrgan de participació, l’objectiu del qual és el seguiment del projecte dels Pressupostos Participatius per garantir el seu correcte desenvolupament. Tanmateix, la Comissió neix amb caràcter pedagògic ja que una de les seves principals funcions és la de facilitar la informació necessària als seus components perquè assoleixin un coneixement ampli del projecte i fomentar la deliberació com a pas previ al debat.
 
També podeu seguir el procés a les xarxes socials amb l'etiqueta #SQVparticipa. 
 
Més informació sobre el procés en aquest enllaç.