Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

La ciutadania genera propostes col•laboratives en el marc dels Pressupostos Participatius

Fins el 4 de juliol es poden presentar projectes via formulari o presencialment


La ciutadania genera propostes col•laboratives en el marc dels Pressupostos Participatius

Entitats i ciutadania van treballar ahir de manera conjunta en una sessió de generació de propostes en el marc del projecte de Pressupostos Participatius, una iniciativa a la qual l'Ajuntament preveu destinar 200.000 euros de les inversions de 2017. 

Després d'una primera part on els presents van poder apropar-se a com s'articula el pressupost d'un ajuntament i els conceptes més bàsics relacionats amb aquest àmbit, es va iniciar una dinàmica de grup per generar propostes de manera conjunta. Distribuïts en diferents taules, els participants van debatre què és el que Sant Quirze necessita, com s'imaginen el Sant Quirze del demà i van generar propostes amb una visió intergeneracional. Com extraure talent, permetre que aquest talent es quedi a Sant Quirze i faci del municipi un espai on innovar socialment de manera col•laborativa va ser un altre dels motius inspiradors de la sessió.
Els participants van cloure la sessió generant 9 propostes sorgides de manera col•lectiva i que es relacionen amb diferents àmbits, com la sostenibilitat, els equipaments o el manteniment de la via pública. Aquests projectes passaran a la fase de votacions.
Les propostes es recolliran també via formulari web fins el 4 de juliol.  A més, l’Ajuntament disposarà d’una urna mòbil que visitarà diversos espais per recollir més suggeriments. Les taules territorials s’ubicaran als següents emplaçaments i horaris:
 
. Escola Lola Anglada, dimarts 14 de juny de 12.30 a 14 h (c. de la Segarra, s/n).
. Barri de Les Fonts: dimecres 15 de juny de 12.30 a 14 h (plaça Nova) i 17 a 19 h al Centre Cívic Torre Julià (c. Josep Mitats, 10) i Zona Esportiva Municipal (c. Josep Mitats, s/n).
. Escola Purificació Salas: dijous 16 de juny de 12.30 a 14 h (avda. Arraona s/n).
. Biblioteca Municipal: dijous 16 de juny de 12.30 a 14 h (avda. Arraona s/n).
. Centre Cívic Can Feliu: dijous 16 de juny de 19 a 20 h (c Eduard Toldrà, s/n)
. Plaça del Molí: dilluns 27 de juny de 17 a 19 h (Poble Sec).
. Parc de les Morisques: diumenge 3 de juliol d’11 a 13 h (av. Camí del Mas, s/n).
 
A continuació, tant les propostes sorgides arran de la sessió oberta d'ahir, com les que es recullin via web o presencialment, un cop validades, s'exposaran i es procedirà a la votació ciutadana. Les votacions tindran lloc del 19 de setembre al 3 d’octubre i es faran  en línia, al web municipal, o presencialment a les OAC de l’Ajuntament, Centre Cívic Can Feliu, Centre Cívic Torre Julià, Casal d’Avis i Biblioteca.
Entre els mesos d’octubre i novembre  les propostes escollides s’incorporaran al pressupost de 2017.