Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

L’Espai Canya Jove supera els mil amics de Facebook

El web del Servei de Joventut es consolida com a espai de trobada


L’Espai Canya Jove supera els mil amics de Facebook

L’Espai Canya Jove guanya presència a Internet a través de la pàgina web www.canyajove.cat i de les seves aplicacions a les xarxes socials. Després de menys d’un any de funcionament, el perfil de Facebook de què disposa el servei per a joves de Sant Quirze compta ja amb 1.016 amics. Amb aquests resultats, l’Espai Canya Jove es converteix en el segon perfil local a les xarxes socials que supera els 1.000 contactes, després de la Biblioteca Municipal de Sant Quirze, que ja en suma 1.038.

El perfil de Facebook del Canya Jove s’ha erigit com a taulell d’anuncis on es difonen els actes que organitza la regidoria de joventut de l’Ajuntament i, al mateix temps, és un espai de trobada entre els i les joves de Sant Quirze. Ruth Claramunt, tècnica de joventut del consistori, considera que tenir presència a Facebook és “adaptar-se a la realitat”. “Sabíem que si volíem arribar a molts joves, havíem d’adaptar-nos a la seva forma de comunicar-se, i hem de ser conscients que les xarxes socials són una eina molt favorable pels ajuntaments no només a l’hora de comunicar i de fondre, sinó també per rebre propostes”, afegeix. Per això, l’Espai Canya Jove també disposa d’un compte de Messenger i de Youtube. 

Per fer un pas més en la qualitat de la informació sobre el que passa al poble, en els propers dies, els perfils de Facebook tant del Canya Jove com de Sant Quirze del Vallès convidaran els usuaris i les usuàries a fer-se seguidors de les seves respectives planes a la xarxa social a través de l’opció “m’agrada”. Els perfils, per tant, deixaran de funcionar i es donarà prioritat a les planes Facebook Espai Canya Jove i Ajuntament de Sant Quirze, respectivament. “Hem d’aconseguir que tots els amics que tenim esdevinguin fans. Tard o d’hora, els més de mil amics que tenim, que van in crescendo, també acabaran sent fans del Canya Jove”, apunta Claramunt.      
 
Un mes del CanyaJove.cat
   
La presència a les xarxes socials del Canya Jove comparteix la seva raó de ser amb el model participatiu que proposa el web CanyaJove.cat, que tot just ara compleix un mes de funcionament. Un cop subscrits, els usuaris i les usuàries d’aquest portal poden intercanviar missatges, endinsar-se en fòrums de temàtiques variades com les Barraques, l’habitatge o l’intercanvi de productes; així com compartir acudits i donar a conèixer narracions, il·lustracions i vídeos propis. A més, també hi ha un servei de consulta en el qual els interessats poden aclarir els seus dubtes i inquietuds de forma anònima. “Són dubtes que s’han de resoldre, i si no sabem una resposta sempre la derivem als professionals”, explica Claramunt. En conjunt, es tracta d’un pas cap a les noves tecnologies i la participació a través de la xarxa per consolidar un servei als joves que va néixer a Sant Quirze fa més deu anys, al carrer Sant Isidre, i que després es va traslladar a la Biblioteca Municipal, per acabar al local actual de la ronda Arraona.