Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Òscar Camps, fundador de Proactiva Open Arms, recull la donació de la Plataforma “Sant Quirze ajudem els refugiats”

La Biblioteca va acollir ahir una xerrada sobre la feina que desenvolupa aquesta entitat


Òscar Camps, fundador de Proactiva Open Arms, recull la donació de la Plataforma “Sant Quirze ajudem els refugiats”

La plataforma “Sant Quirze ajudem els refugiats” va donar ahir un txec de 5.000 € a l’organització Proactiva Open Arms, per la seva lluita de salvament a les persones refugiades que cada dia arriben a Europa pel Mediterrani. El seu membre fundador i recentment reconegut com a Català de l’Any, Òscar Camps, va recollir la donació, de la mà dels integrants de la Plataforma David Parra i Raquel Pizarro i de l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras.

Aquests diners han estat recaptats en els diferents actes solidaris que ha organitzat la Plataforma els darrers mesos, amb la col•laboració de comerços, entitats, grups de música i ciutadania en general de Sant Quirze del Vallès. Tal i com van manifestar ahir els membres de la Plataforma “estem molt orgullosos de la feina feta, pensem que amb les petites aportacions podem aconseguir ajudar i col•laborar en acabar amb aquests conflictes i guerres que fan patir la població com nosaltres. Animem a tothom de Sant Quirze a participar-hi. Ens reunim periòdicament en dilluns al vespre i podeu trobar més informació al nostre web (https://santquirzeajudemelsrefugiats.wordpress.com)”. En la mateixa línia, l’alcaldessa va agrair-los la seva tasca, i va coincidir en la “important lluita que duu a terme Proactiva Open Arms, que ha fet obrir al món una situació que vulnera totalment els drets humans”.
L’acte va cloure amb la intervenció d’Òscar Camps, tot repassant l’activitat que han desenvolupat a Lesbos. Aquesta oenegé de Badalona s’autofinança amb recursos propis i ajuda mitjançant socorristes professionals. Segons Camps, “Europa ha utilitzat el mar per dissuadir els refugiats, de manera que tancant les fronteres de terra, el mar sigui l’únic canal per on fugir dels conflictes. Però hi ha unes normes de seguretat i de drets humans que cal respectar i no s’estava fent. Calia fer pública aquesta situació, doncs els mitjans de comunicació no li donaven el protagonisme que requeria. I penso que no només hem salvat vides, sinó també hem aportat el nostre gra de sorra sacsejant consciències. Ara, toca que tots ens sumem i, aquí, a prop de casa, o en qualsevol punt on es necessiti ajuda, mostrem la nostra solidaritat. Som persones i ens hem de donar suport”.
Actualment l’oenegé treballa en un nou desplaçament pel mar Mediterrani, amb una embarcació molt més gran que els han cedit i que els permetrà continuar amb l’ajuda i el salvament de vides de refugiats.
Per a més informació sobre l’entitat: www.proactivaopenarms.org.