Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

Les escoles del municipi participen en les jornades de circulació que organitza la Policia Municipal

L'alumnat aprèn de manera pràctica com desplaçar-se amb seguretat


Les escoles del municipi participen en les jornades de circulació que organitza la Policia Municipal

La Policia Local de Sant Quirze, juntament amb Mossos d’Esquadra, organitza aquests dies una nova edició de les jornades pràctiques de circulació. Es tracta d’una iniciativa que es treballa amb l’alumnat de les escoles del municipi i que té com a objectiu formar-los en l’àmbit de la circulació i de la seva pròpia seguretat viària. Així, en els exteriors a tocar del camp de futbol municipal, de 9 a 12.30h en dies alterns s’organitzen aquestes sessions. Avui ha estat el torn de l’alumnat de l’escola Onze de Setembre. Dos agents de la Policia Municipal i dos de Mossos d’Esquadra han treballat amb els assistents el rodatge amb bicicleta per un circuit tancat. També han organitzat una gimcana amb diferents proves i, fins i tot, han pogut comprovar quins són els efectes de conduir ebri, gràcies a unes ulleres especials. Altres espais de la iniciativa han treballat la coordinació corporal quan es porta a càrrec un acompanyant en un vehicle.

La iniciativa, que repeteix cinquena edició, compta amb la col•laboració de la Policia Municipal de Sabadell, que cedeix les bicicletes, així com dels serveis de Via Pública de l’Ajuntament, que acondicionen l’espai exterior.
Enguany, i com a element innovador, la sessió a l’escola Pilarín Bayés s’ha dut a terme al mateix barri de Les Fonts. La simulació de circulació s’ha realitzat en una càpsula, és a dir, en l’espai real de carretera i vorera, però acotat per la Policia. D’aquesta manera, l’alumnat ha pogut practicar els seus desplaçaments en bibicleta d’una manera més real. La Policia Municipal valora molt positivament l’experiència, així com l’escola, que no ha hagut de desplaçar-se fins al nucli urbà de Sant Quirze.
El proper dilluns l’escola Purificació Salas farà aquesta jornada i posarà el punt i final a les sessions.