Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Sant Quirze se suma avui a la commemoració del Dia Mundial de les persones refugiades

La Plafatorma “Sant Quirze ajudem als refugiats” va participar a la manifestació d’ahir


Sant Quirze se suma avui a la commemoració del Dia Mundial de les persones refugiades

L’Ajuntament de Sant Quirze se suma avui a la commemoració del Dia Mundial de les persones refugiades i a la reivindicació d’obrir fronteres. Una protesta que ha tingut com a acte protagonista la manifestació “Obriu fronteres, volem acollir!” celebrada ahir a Barcelona. Aquest video dóna difusió a la situació que pateixen els refugiats. 

La  Plataforma “Sant Quirze ajudem els refugiats” va participar a la manifestació, convocada per l’oenagé Stop Mare Mortum, i que va aplegar milers de persones. A la marxa, que va sortir a les 18 hores de la plaça de la Universitat, s’hi van unir més de 150 associacions, col•lectius, partits polítics i sindicats.
La protesta també va voler mostrar el seu rebuig total a l’acord assolit el març passat entre Turquia i la UE, que aplana l’expulsió dels refugiats, i la reobertura del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), a Barcelona.
Recordem que la plataforma “Sant Quirze ajudem els refugiats” va donar un txec de 5.000 € a l’organització Proactiva Open Arms, per la seva lluita de salvament a les persones refugiades que cada dia arriben a Europa pel Mediterrani. El seu membre fundador i recentment reconegut com a Català de l’Any, Òscar Camps, va recollir la donació a Sant Quirze el passat 9 de juny.
Actualment Proactiva ja realitza tasques de rescat a les aigües del Mediterrani central, ampliant així el seu operatiu permanent a Lesbos. Astral, com es denomina el vaixell polivalent medicalitzat, duu a terme tasques de vigilància i salvament a la costa de Líbia.