Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Foguera de Sant Joan torna a il•luminar la nit de revetlla

Centenars de veïns i veïnes van apropar-se al Mas Duran per gaudir de la festa organitzada pel GIHSQ i l’Ajuntament


La Foguera de Sant Joan torna a il•luminar la nit de revetlla

El passat 23 de juny, cap a les 21.30 hores, la rambla de Lluís Companys es va anar omplint de taules i cadires per acollir una quarantena de veïns i veïnes que van voler sopar al carrer per esperar la Flama del Canigó. Va ser puntual. A les 23 hores, els Amics de la Flama del Canigó la baixaven amb una torxa pel carrer Vallcorba. Amb ella van encendre un peveter situat davant de l’aparcament de terra de la Masia Mas Duran. Els nens i les nenes ja feien cua acompanyats dels seus pares i mares per poder agafar una torxa per encendre l’estructura de fusta que havien construït el dia abans en el taller organitzat pel GIHSQ. Van posar les torxes alhora dins de les fustes i, en escassos minuts, una gran flama esclatava davant de centenars de veïns i veïnes que s’anaven allunyant poc a poc per no sentir la forta escalfor sense deixar de mirar-la. En aquell moment va començar la música i la gent ballava tímidament mentre veia com el foc consumia la fusta. Quan les flames es van convertir en brases, el GIHSQ va construir un petit caminet de brases perquè la gent saltés per damunt tot demanant un desig, tal i com es feia antigament. Gent de totes les edats es va atrevir a fer el salt mentre molts infants gaudien dels petards típics de la revetlla.

Incidències de la nit de Sant Joan

Durant la nit del 23 de juny es van produir diverses incidències provocades pel foc i els petards. Hi va haver un incendi de matolls al carrer Clar de Lluna, un altre de matolls i part de massa forestal al carrer de Segarra i dos més a la ronda Maiols en zones de matolls. També es van cremar dos contenidors al carrer de Montserrat Roig, un altre a la ronda d’Arraona (cantonada Avinguda de Can Pallàs) i un vidre d’un cotxe va explotar a causa d’un petard.

L’Ajuntament de Sant Quirze celebra que la ciutadania hagi gaudit de la nit de Sant Joan però recorda que tenim el privilegi d’estar envoltats de natura que s’ha de preservar. Per aquest motiu, insisteix en què entre totes i tots hem de ser responsables de tenir cura del medi ambient per seguir gaudint-lo durant molts i molts anys.

La Maria publicava "l'abans" a Instagram: 

 

Tot preparar per la #revetlla. A les 23:00h començarà a cremar. #revetlladesantjoan #summer #sqv #santquirzedelvalles

Una foto publicada por Maria Garcia (@mariaggcia) el