Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze commemorarà demà el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI amb diversos actes

L'Ajuntament organitza diversos actes per reivindicar la condició d'aquestes persones


Sant Quirze commemorarà demà el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI amb diversos actes

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma demà a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI (lèsbic, gay, bisexual, transexual i intersexual). 

D’una banda, a les 13 hores tindrà lloc la iniciativa “Ventilem els armaris”, consistent en una pintada popular d’un armari com a símbol de la reivindicació de les persones LGBTI. Serà a la plaça de la Vila, on també es llegirà el manifest de la jornada.
A continuació, es transitarà per l’arc de Sant Martí, al Parc de les Morisques. Es tracta d’acostar-se al pas de vianants pintat amb els colors de la bandera LGBTI en aquesta zona. 
A la tarda, concretament a les 17.30 hores, es tornarà a llegir el manifest a la plaça de la Vila, i es pintarà la bandera a la rotonda de l’av. Camí del Mas amb Lluís Companys, així com al pas de vianants de les Morisques.
Durant el matí, Sant Quirze també participarà de la presentació de la Xarxa de Municipis LGTBI a Cerdanyola. Diversos ajuntaments catalans, compromesos des de fa anys amb el desplegament de les polítiques de gènere, convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat i identitat en peu d’igualtat, han decidit constituir aquesta xarxa. Hi participen Cerdanyola, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixach, Terrassa, Ripollet, Barberà del Vallès i Berga. L’acte comptarà amb la lectura de la “Declaració de Pobles i Ciutats LGTBI” i la intervenció de diverses entitats de referència a Catalunya.