Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

La lectura d'un manifest i el trànsit per un pas de vianants pintat amb la bandera escenifiquen la reivindicació de drets


Commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha sumat avui a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI (lèsbic, gay, bisexual, transexual i intersexual). 

D’una banda, a les 13 hores ha tingut lloc la iniciativa “Ventilem els armaris”, consistent en una pintada popular d’un armari com a símbol de la reivindicació de les persones LGBTI. Ha estat a la plaça de la Vila, on també s’ha llegit el manifest de la jornada. Dos treballadors de l'Ajuntament i una membre del Casal de Joves han estat els responsables de la lectura. La bandera LGBTI ha presidit des de la façana de l'Ajuntament tot l'acte.
 
A continuació, els participants s’han desplaçat fins al parc de les Morisques on s’ha transitat per l’arc de Sant Martí. Es tracta de l’escenificació per reivindicar els drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals, transexuals i intersexuals, tot creuant el pas de vianants pintat amb els colors de la bandera LGBTI en aquesta zona. La rotonda de l'av. Camí del Mas amb Lluís Companys també està pintada amb els colors de la bandera.
A la tarda, continuen els actes. A les 17.30 hores, es tornarà a llegir el manifest a la plaça de la Vila. L'armari que simbolitza aquesta reivindicació romandrà a la plaça fins al vespre.
 
El Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969, data que fa referència als aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) i que marquen l'inici de l'alliberament homosexual, quan la població LGTBI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits. 
Malgrat que la legislació en l’àmbit internacional ha avançat en el reconeixement de drets, 76 estats del món encara prohibeixen, persegueixen i penalitzen les persones del col•lectiu LGTBI. 
 
En el document relacionat en aquesta notícia podreu llegir el manifest d’avui.