Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI

Els municipis integrants animen la resta a formar-ne part


Sant Quirze s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI

Aquest dimarts, 28 de juny, coincidint amb la celebració del dia de l'orgull gay, s'ha constituït la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya. L'acte s'ha celebrat al Museu d'Art de Cerdanyola i ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació, Maria Domingo i l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras. Els municipis que integren aquest grup de treball són, a banda de Sant Quirze, Barberà del Vallès, Berga, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramanet, Terrassa i Sabadell.

Durant l’acte alcaldes, alcaldesses i regidors i regidores assistents han llegit la “Declaració de Pobles i Ciutats LGTBI”. A més, diverses entitats de referència hi han intervingut.
La nova xarxa neix amb l'objectiu de treballar plegats, juntament amb les entitats, associacions i institucions catalanes per garantir entre d’altres qüestions, el respecte, la igualtat d’oportunitats per aquest col∙lectiu i reforçar la lluita contra la “lgtbiIfòbia” sigui quina sigui la seva forma i àmbit d’expressió.
 
Aquests ajuntaments catalans es manifesten compromesos des de fa anys amb el desplegament de les polítiques de gènere, convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i defensen els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat i identitat en peu d’igualtat.
Els municipis que formen part d’aquesta xarxa es reuneixen un cop al mes per tal de posar en comú accions i polítiques i impulsar accions en aquest àmbit. Els seus impulsors han fet una crida perquè més municipis s’hi sumin per tal de teixir una xarxa que permeti la normalització d’aquest col•lectiu i lluiti contra les discriminacions. La xarxa compta també amb la participació d’entitats i sindicats que aquest dimarts han participat en la presentació de la mateixa i que han posat en valor la importància d’implicar tota la societat en aquestes polítiques.