Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El ple de l’Ajuntament aprova el reglament d’accés a habitatges socials d’emergència

La unanimitat dels grups va aprovar també una declaració per eradicar les violències masclistes


El ple de l’Ajuntament aprova el reglament d’accés a habitatges socials d’emergència

El ple ordinari celebrat ahir va aprovar per majoria absoluta el reglament d’accés a habitatges socials d’emergència al municipi. Es tracta de l’instrument que regula les condicions d’accés als habitatges socials destinats a garantir un acolliment temporal a famílies residents al poble en situació d’exclusió residencial per motius econòmics, d’emergència social i per a aquelles situacions especials derivades de la pèrdua o risc de pèrdua de l’habitatge habitual.

Els beneficiaris hauran d’acomplir una sèrie de requisits com ser majors d’edat, estar inscrits al registre de sol•licitants d’habitatges de protecció social, trobar-se en situació d’emergència social i acreditar una residència mínima de dos anys al municipi, entre altres. Per tal d’acreditar aquestes condicions caldrà presentar una sèrie de documentació que els Serveis Socials de l’Ajuntament valoraran per tramitar l’adjudicació. 
Pel que fa a les modalitats de contracte, existeixen dues: un de 12 mesos amb possibilitat de pròrroga i un altre de 6 mesos, també amb opcions de pròrroga.
Aquest punt va comptar amb el suport de tots els grups municipals a excepció de CiU, que es va abstenir.
 
Contra la violència masclista
El ple també va aprovar ahir per unanimitat la Declaració institucional que garanteix un pacte per l’eradicació de les violències masclistes. Aquest compromís estableix que l’Ajuntament ha de mantenir l’equitat de gènere, la prevenció de la violència masclista i l’atenció jurídica, social i psicològica a les víctimes d’aquesta violència. També ha de dotar dels recursos necessaris el Pla de prevenció de violència masclista, així com promoure la sensibilització i la formació de tots i totes les professionals que intervenen amb dones i infants en situació de violència.
 
Altres punts aprovats
El ple també va ratificar per unanimitat l’acord inicial de dissolució del Ple del Consorci TDT-Vallès Sud.
Un altre dels punts aprovats va ser el manifest de la Conca del Ripoll, que compromet l’Ajuntament perquè aquesta iniciativa esdevingui un element clau a l’hora de concebre el desenvolupament al Vallès, i a impulsar la creació de l’organisme supramunicipal de planificació, coordinació i gestió de la Conca del riu Ripoll, entre altres. Tots els grups van votar a favor d’aquest punt, excepte Ciutadans, que va votar-hi en contra.
També es van resoldre les al•legacions al Reglament Regulador de Mercats Ambulants de Sant Quirze, amb els vots a favor de tots els grups, excepte CiU, que es va abstenir. 
Finalment, cal remarcar que el ple va aprovar per unanimitat l’expedient de contractació i inici de licitació per a l’adjudicació d’un nou contracte mixt de subministrament i serveis.
Mocions
El ple va votar un total de quatre mocions, en els següents sentits:
. Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, en defensa de les polítiques de lluita contra la pobresa energètica i l’emergència habitacional.
Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, PSC, CiU.
Abstencions: Ciutadans.
. Moció presentada per Junts-ERC-AM i ICV-EUiA-E, per declarar el municipi de Sant Quirze del Vallès poble promotor de la renda garantida ciutadana.
Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, PSC
Abstencions: CiU, Ciutadans.
. Moció presentada per Junt-ERC-AM, per un nou país lliure de corrupció d’Estat.
Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, CiU, PSC
Abstencions: Ciutadans
. Moció del món local en defensa de l’acollida de les persones refugiades.
Vots a favor: Junts per Sant Quirze, ICV, CiU, PSC
Abstencions: Ciutadans
 
Podeu escoltar el ple en aquest enllaç, tal i com es va emetre a Ràdio Sant Quirze, i veure'n el vídeo.