Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Sant Quirze i Terrassa han sortejat avui els membres de la Comissió Plenària Intermunicipal de Les Fonts

Un total de deu persones dels dos municipis integraran aquest espai de participació


Sant Quirze i Terrassa han sortejat avui els membres de la Comissió Plenària Intermunicipal de Les Fonts

L’Ajuntament de Sant Quirze ha realitzat avui el sorteig per triar els membres de la Comissió Plenària Intermunicipal del barri de Les Fonts.

L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha estat l’encarregada de realitzar el sorteig mitjançant un ordinador.  L’ha acompanyada una membre de l’Associació de Veïns i Propietaris de Les Fonts.
Una aplicació informàtica ha permès triar entre un cens total de 1.543 habitants empadronats a Les Fonts, entre 16 i 70 anys d’edat, dels quals 777 són dones i 766 homes. La tria s’ha realitzat simultàniament també a l’Ajuntament de Terrassa.
El resultat d’aquest sorteig són uns llistats ordenats amb la selecció de 60 homes (3 titulars i la resta suplents) i 40 dones (2 titulars i la resta suplents). Recordem que la Comissió estarà formada per 3 dones i 2 homes de Les Fonts de Terrassa, i també 3 homes i 2 dones de Sant Quirze. 
En total, aquest òrgan de participació estarà format per un regidor/a de cada ajuntament, 3 tècnics/ques de cada ajuntament, un/a representant de cada grup municipal dels dos consistoris, un/a persona de cada una de les diferents entitats, associacions i col•lectius de les Fonts i aquestes 10 persones escollides per sorteig.
L’Ajuntament de Sant Quirze del  Vallès i l’Ajuntament de Terrassa van signar al novembre de l’any 2014 un conveni interadministratiu per a la millora en la prestació de serveis al barri de les Fonts. Aquest acord estableix mecanismes i instruments de gestió i cooperació entre ambdós ajuntaments per la coordinació, gestió i manteniment dels equipaments i els serveis de transport. Aquest conveni també implementava mecanismes i instruments de gestió per a fomentar i potenciar els canals de participació ciutadana mitjançant una Comissió Intermunicipal formada en aquests inicis per un comitè de Direcció Intermunicipal, una Comissió Tècnica i representants de les diferents associacions i entitats de les fonts. 
Vist el desenvolupament d’aquest conveni des del 2014 fins el 2016 els dos ajuntaments van acordar al mes de febrer d’aquest any dotar de més participació i més pluralitat la Comissió Intermunicipal. Amb aquest objectiu s’ha realitzat avui el sorteig de les persones integrants.