Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Un total de 41 propostes validades per passar a la següent fase del projecte de Pressupostos Participatius

Els tècnics van exposar ahir els motius d’acceptació de les sol•licituds


Un total de 41 propostes validades per passar a la següent fase del projecte de Pressupostos Participatius

Ahir, 18 de juliol, es va celebrar la sessió de retorn de les propostes presentades al projecte de Pressupostos Participatius Sant Quirze del Vallès 2016. Durant la trobada, el personal tècnic va donar a conèixer les sol•licituds que passen a la següent fase de prioritzacions. En aquest sentit, de les 87 propostes rebudes inicialment, 30 han quedat descartades per no complir els requisits previs establerts. Les sol•licituds restants s’han agrupat, ja que algunes eren coincidents, i han quedat finalment un total de 41 propostes que s’inclouen a la següent fase del projecte de Pressupostos Participatius.
L’alcaldessa Elisabeth Oliveras va agrair la participació d’entitats i ciutadania, i va explicar que les propostes no validades resulten útils, igualment, per conèixer els interessos del veïns i veïnes del municipi.
Les 41 propostes que segueixen al procés es distribueixen en tres grups diferenciats: 16 sol•licituds incloses a l’àmbit d’equipaments cívics, educatius i socials, 14 a l’àmbit de Territori, Urbanisme i Via Pública i 11 propostes que fan referència a Medi Ambient i Mobilitat.
La Comissió de Garanties, formada per representants de diferents entitats i grups polítics, personal tècnic i veïnat a títol individual, es reunirà el 20 de juliol per presentar el llistat de propostes i concretar l’exposició itinerant que, a partir de l’1 de setembre, es podrà visitar, així com l’espai web municipal que es crearà.
Recordem que les votacions tindran lloc del 19 de setembre al 3 d’octubre i es podran fer presencialment a les OAC de l’Ajuntament, al Centre Cívic Can Feliu, al Centre Cívic Torre Julià, al Casal d’Avis, a la Biblioteca, i també en línia.

Al mes d’octubre s’organitzarà una sessió informativa de les propostes que s’incorporaran al pressupost de 2017. Amb aquest nou procés serà la ciutadania qui decidirà quines actuacions desenvolupar amb els 200.000 euros de la partida d’inversions. Una primera edició de Pressupostos Participatius que té la voluntat d’arribar a tota la ciutadania, associada o no, així com conèixer les seves necessitats i planificar la despesa municipal que se’n derivi.

Més informació sobre Pressupostos Participatius en aquest enllaç.