Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Un conveni amb Sant Quirze Natura reforçarà la protecció ambiental del municipi

La proposta recull la realització de tallers de sensibilització a les escoles


Un conveni amb Sant Quirze Natura reforçarà la protecció ambiental del municipi

L’Ajuntament ha formalitzat un conveni de col•laboració amb l’associació local Sant Quirze Natura per a la realització d’activitats en l’àmbit de la protecció ambiental del municipi. L’acord preveu una aportació econòmica inicial de 4.500€ que s’atorguen a l’entitat per realitzar accions de seguiment de la qualitat ambiental del medi natural i de sensibilització de la ciutadania per fer compatibles les activitats humanes amb la protecció del medi natural.

El conveni dóna suport també a la tasca d’educació ambiental que l’entitat ha realitzat durant els darrers anys a les escoles del municipi. Es tracta d’uns tallers adreçats a l’alumnat que permeten que els infants coneguin i valorin el patrimoni natural de Sant Quirze, com a garantia de futur per a la seva protecció. Entre els tallers que s’imparteixen destaca, per exemple, una proposta per descobrir el torrent de la Betzuca i el seu ecosistema.

Pel que fa les activitats de sensibilització, adreçades a la població en general, inclou la Festa del medi ambient, sortides ornitològiques o el projecte de Caixes Niu de la Serra de Galliners.

Recordem que Sant Quirze del Vallès té un ric patrimoni ambiental, el màxim exponent del qual és el medi natural que ocupa la meitat de la superfície del terme, vertebrat per la serra de Galliners i el torrent de la Betzuca, i que és d’interès comú la seva preservació i millora.