Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Ajuntament realitza obres d’adequació als centres educatius

Les actuacions es fan durant l’estiu aprofitant les vacances escolars


L’Ajuntament realitza obres d’adequació als centres educatius

Durant els mesos de juliol i agost, l’Ajuntament durà a terme diverses actuacions de millora a les escoles del municipi. Es tracta de reparacions i arranjaments que permetran començar el curs 2016-2017 del tot preparats.

La intervenció més destacada es realitza a l’escola Purificació Salas i a l’Institut Salas Xandri que comparteixen espai. En aquests centres s’adeqüen aules per acollir els dos nous cursos de secundària, i es construeix una escala d’accés directe al primer pis per a l’alumnat de l’institut, la qual cosa facilitarà l’entrada i sortida dels estudiants. D’altra banda, al pati de l’escola, al costat del gimnàs, s’instal•la una pista multi esportiva que serà d’ús escolar i de la població en general. Una altra actuació important és la que facilitarà la recollida de l’aigua de pluja del pati i de la teulada del gimnàs per evitar així els reguerons que es creen els dies de pluja. També es canvia de lloc el mòdul prefabricat situat al costat de l'edifici, i s’ubica junt amb l'altre mòdul, per tal de deixar lliure aquest espai perquè el curs vinent s'hi pugui construir un nou edifici d'educació infantil.

Pel que fa a l’escola Pilarín Bayés, situada a Les Fonts, es pinten els tres distribuïdors centrals i es realitza la reforma integral dels lavabos de P3. Aquesta obra implica el canvi del terra, de les rajoles internes, la reforma de l’enllumenat, de la instal•lació d’aigua i del clavegueram, i la construcció de sis inodors amb separadors de fenòlic.

A l’escola Onze de Setembre es pinten diferents espais: el vestíbul central, el passadís i l’aula d’anglès. També  s’instal•la una porta a la tanca d’accés a l’hort de l’escola per facilitar l’entrada a les persones que en tindran cura durant l’estiu.

Per últim, pel que fa a l’escola Turonet, s’està tramitant la contractació de la reforma de les finestres de tres aules d’educació infantil, que implicarà la instal•lació de finestres noves amb persiana, doble vidre i tancament tèrmic.