Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

Comença la fase final dels Pressupostos Participatius 2016

Podeu consultar les propostes ciutadanes a http://consultes.santquirzevalles.cat


Comença la fase final dels Pressupostos Participatius 2016

Avui dimecres, l’Ajuntament ha publicat el web http://consultes.santquirzevalles.cat, on la ciutadania trobarà tota la informació sobre el projecte Pressupostos Participatius 2016 i on podrà consultar les propostes ciutadanes que es podran votar del 19 de setembre al 3 d’octubre per incorporar-se al Pressupost Municipal 2017. Recordem que del 8 de juny al 4 de juliol es van recollir les propostes ciutadanes. En  total  s’han rebut 91 propostes presentades per ciutadans i ciutadanes a títol individual i per entitats i associacions del municipi. De les 91 propostes presentades, 87 es van realitzar dintre del termini, de les quals 56 compleixen tots els criteris establerts per passar a la fase de votacions. D’aquestes 56 s’han agrupat 7 propostes, ja que feien referència a la mateixa demanda i, per aquest motiu, passen finalment a la fase de votacions un total de 41 propostes.

31 propostes no han pogut passar a la fase de votacions ja que no complien amb els criteris establerts perquè tenien un cost superior als 200.000€, o bé perquè no eren d’àmbit de competència municipal o perquè no complien el requisit de ser una inversió. Al web http://consultes.santquirzevalles.cat podeu  consultar els arguments de cadascuna de les propostes que no ha passat a la següent fase de forma detallada. Les propostes no validades resulten útils igualment per conèixer els interessos dels veïns i les veïnes del municipi.

D’on vénen les propostes?

El 50% de les propostes les han presentat dones i l’altra 50% homes.  D’altra banda, el 68% de les propostes provenen de ciutadans i ciutadanes a títol individual, un 22% provenen d’entitats i associacions del municipi i el 10% restant es van recollir a la sessió col•lectiva realitzada durant el mes de juny a la Patronal. Les 41 propostes s’han agrupat pel procés de votació en 3 àmbits temàtics: Equipaments Cívics Educatius i Socials; Territori, Urbanisme i Via Pública; i Medi Ambient i Mobilitat. I, dins d’aquests tres àmbits temàtics, s’han ordenat per ordre cronològic de data de registre d’entrada de la proposta.

Quan es podrà votar?

Del 19 de setembre fins al 3 d’octubre

Què es podrà votar?


Es votaran actuacions en relació a les inversions a realitzar durant l’any 2017 al municipi per un import total de 200.000€. Aquestes actuacions són fruit de la presentació de propostes de ciutadans i ciutadanes i entitats del municipi que van proposar diferents projectes i que han passat a la fase de votacions després de complir amb els criteris inicials del procés.

En total es podran votar 41 propostes. D’aquest total, es podran votar una o vàries propostes, tantes com fins que la suma total dels imports dels projectes seleccionats sigui com a màxim 200.000€. Si una proposta votada ja té aquest import, no se’n podran votar més. Igualment també s’admetran les votacions en què la suma no arribi 200.000€.

Com es podrà votar?


a) En línea a través del web http://consultes.santquirzevalles.cat
b) Presencialment en els horaris i equipaments següents:
-    OAC de l’Ajuntament (Plaça de la Vila) de dilluns a dijous, de 8:30 a 19 h, i divendres, de 8:30 a 14 h.
-    Casal d’Avis: de dilluns a divendres, 10 a 13 h i de 16 a 20 h.
-    Biblioteca Municipal: matins de dijous i dissabte, de 10.30 a 13.30, i tardes de dilluns a divendres, de 15:30 a 21 h.
-    Casa de Cultura Vila-Puig : matins de dilluns a divendres, de 10 a 14 h, i tardes, de 17 a 20 h.
-    Canya Jove (Edifici Can Tuset) : tardes de dilluns a dijous, de 16 a 20 h.
-    Centre Cívic Torre Julià (Les Fonts): de dilluns a dijous, de 15 a 21 h, i divendres, de 8.45 a 14h i de 15 a 20 h.

Qui podrà votar?

Qualsevol persona empadronada a Sant Quirze del Vallès que tingui 16 anys o més (cens empadronat tancat a 1 de Setembre de 2016).