Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze amb les persones refugiades

La Festa Major també contempla activitats solidàries i de cooperació


Sant Quirze amb les persones refugiades

Durant els dies de Festa Major, la Plataforma muntarà diversos camps simbòlics de refugiats. El principal estarà situat dins del parc de les Morisques, i n’hi haurà dos més: un a la plaça de la Glosa i l’altre al turó ubicat darrere l’església. Una forma d’experimentar en primera persona la situació que pateixen les persones que hi viuen, sovint, de manera indefinida.

 
Una festa solidària
La Plataforma Sant Quirze Ajudem als Refugiats i l’Ajuntament han organitzat un concert solidari infantil dijous 1 de setembre al pati de La Patronal. Es tracta d’un espectacle que servirà per recaptar diners destinats a les associacions que treballen ajudant les persones refugiades. Hi actuaran els grups santquirzencs Roleguita i boquerón, i Landry el Rumbero. 
Roleguita i Boquerón porten cançons amb un component humorístic-teatral, que fan de l’espectacle un concert divertit i enèrgic, amb una bona dosi de ritmes urbans i contes.
Landry el Rumbero ens portaran cançons originals i una selecció de temes i danses infantils de tota la vida, passades pel sedàs de la rumba catalana.
Kids&Us patrocina aquesta iniciativa, que començarà a les 18 hores.
 
Recollida de donatius
Durant el concert infantil es recolliran donatius. A l’entrada del recinte hi haurà guardioles per tal que tothom que vulgui pugui fer la seva aportació i col•laborar així amb les persones refugiades.
 
Un ajuntament compromès
Recordem que Sant Quirze és un municipi compromès amb les persones refugiades. L’Ajuntament es compromet a treballar en polítiques de cooperació i a donar suport a les entitats que treballin en l’acollida i el servei a les persones sol•licitants d’asil. En aquest sentit, durant tot l’any s’han desenvolupat iniciatives amb aquest objectiu.
 
Diàleg per l’asil
Actualment hi ha 60 milions de persones a tot el món que sol•liciten refugi. L’any 2012 330.000 persones van sol•licitar l’asil a la Unió Europea. El diàleg entre països pot ajudar a trobar solucions a aquest problema i facilitar a aquestes persones un lloc on establir-se.