Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

El servei de Salut ofereix tres cursos sobre higiene alimentària als establiments de Sant Quirze

Les sessions tindran lloc durant les pròximes dues setmanes


El servei de Salut ofereix tres cursos sobre higiene alimentària als establiments de Sant Quirze

Els professionals que treballen a Sant Quirze en l’àmbit de la manipulació d’aliments podran participar de forma gratuïta als cursos sobre higiene alimentària que tindran lloc durant les pròximes dues setmanes al Centre Cívic Can Feliu. D’acord amb una normativa europea de l’any 2004, els manipuladors de productes alimentaris han de rebre una formació continuada per poder exercir la seva professió. Per això, el servei de Salut de l’Ajuntament, amb la col•laboració del servei de Comerç i de la Diputació de Barcelona, oferirà tres cursos destinats a diferents sectors alimentaris que tindran una durada de quatre hores, repartides en dues sessions.

El primer dels cursos, que tindrà lloc el dilluns 13 i el dimecres 15 de 15 a 17 hores, es centrarà en la higiene en el comerç detallista d’aliments, com poden ser les carnisseries o les peixateries. El segon curs, que serà de caire avançat i girarà al voltant de l’autocontrol, és a dir, de les condicions necessàries per garantir el bon estat del producte, es farà els dies 14 i 16 de desembre en torns diferenciats de 16 a 18 hores i de 18 a 20 hores. Finalment, els dies 21 i 22 de desembre, de 17 a 19 hores, la formació anirà especialment adreçada al sector de la restauració, que inclou negocis com bars i restaurants. Per rebre informació dels cursos, cadascun dels quals té capacitat per a una vintena de persones, cal posar-se en contacte amb els serveis de Salut o de Comerç de l'Ajuntament.

Els beneficiaris finals de la formació continuada en higiene alimentària són els consumidors finals. De fet, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) alerta que els aliments incorrectament manipulats provoquen malalties tant als països desenvolupats com als que es troben en vies de desenvolupament. Per evitar-ho, l’OMS recomana que, a l’hora de cuinar, s’utilitzin matèries primeres i aigua de qualitat, es mantinguin netes les mans i la superfície de la cuina, es cuinin completament els aliments i se separin dels crus, entre d’altres.