Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Els actes tradicionals centren bona part de la programació de la Festa Major

El ball de cintes, L'Iskariot o els Gegants són algunes de les actuacions que defineixen la identitat del poble


Els actes tradicionals centren bona part de la programació de la Festa Major

La tradició és un dels elements centrals de la Festa Major. Activitats que any rere any repeteixen edició i ens acosten als nostres orígens i sentiment de país i de poble.

Ball de cintes

El tradicional ball de cintes ocuparà la plaça de la Vila divendres 2 de setembre, després del pregó. La novetat d’enguany és que els dansaires seran nois i noies de quart de primària de l’escola Onze de Setembre que, de la mà de la seva mestra de música Gemma Balagué, han après aquesta modalitat. 
 
L'Iskariot i la seva llegenda
Dissabte 3 de setembre, a les 21.30 hores es donarà el tret de sortida al correfoc de la mà de La Llegenda de l'iskariot. Els Diables de Sant Quirze ja estan preparant les forques!
 
Castellers i Gegants
L’actuació dels castellers d’enguany, Els Sagals d’Osona i les colles de Cerdanyola i Castellar del Vallès, es trasllada a la plaça de la Vila. Un canvi que respon a la voluntat de situar una activitat tradicional al centre històric del municipi. L’inici de l’aixecament dels castells serà dissabte a les 17.30 hores. A continuació, serà el torn dels gegants, gegantons i capgrossos. La plantada tindrà lloc a la plaça d’Anselm Clavé a les 18 hores, i el cercavila començarà a les 19 hores fins arribar al parc, on es farà una actuació conjunta de totes les colles participants.
 
Sopar a la fresca, havaneres i castell de focs
Dilluns 5 de setembre, cap a les 20 hores, l’entorn del Parc de les Morisques clourà els cinc dies de Festa Major. Les entitats locals faran la venda de botifarres i begudes a preus ajustats, i el Casal d’Avis prepararà elr om cremat que acompanyarà l’actuació del grup d’havaneres Mar Endins. A les 22.30 hores, els llums del carrer es tancaran per gaudir del castell de focs que acomiadarà la festa.