Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Esplai la Flama pronuncia un pregó de Festa Major fomentant la participació del jovent

La festa ha començat aquesta tarda amb la inauguració de l’exposició “Imatges d’aquí”


L’Esplai la Flama pronuncia un pregó de Festa Major fomentant la participació del jovent

La Casa de Cultura Vila-Puig ha acollit aquesta tarda la inauguració de l’exposició “Imatges d’aquí”. L’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada per la regidora de Cultura, Elena Sabater, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida a aquesta mostra, obra dels santquirzencs Josep Busqueta i Jordi Calvís. Els autors han repetit experiència per tercera vegada, tot recollint en acrílic i fotografia la vida de les entitats del poble, les festes i els equipaments, entre d’altres. Calvís ha plasmat amb el pinzell les fotografies que Busqueta ha captat de manera, sovint, espontània. Segons que han manifestat els artistes, aquesta obra conjunta ha estat molt satisfactòria i, per aquest motiu, treballaran en una quarta edició. L’alcaldessa, per la seva part, ha destacat la tasca que desenvolupen els dos autors: “en Josep ens acompanya tot l’any amb la seva càmera i veu coses del poble que sovint ens passen desapercebudes. En Jordi és capaç de donar calidesa i transformar amb un punt especial les fotografies.” 

L’exposició es podrà visitar durant els dies de Festa Major de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores.
 
La plaça de la Vila centra els actes més tradicionals 
 
A continuació, el pregó a càrrec de l’Esplai La Flama ha donat de nou la benvinguda a la Festa, en una plaça de la Vila plena de gom a gom. Aquesta associació que educa en valors a infants, joves i famílies, ha remarcat la necessitat de què el jovent faci una vida més participativa al poble, per crear un municipi millor. L’entitat ha destacat la importància de les generacions futures "per fer de Sant Quirze un poble millor, unit i participatiu”
A continuació, l’alumnat de 4rt de primària de l’escola Onze de Setembre ha estat l’encarregat de fer el Ball de Cintes del Vallès, sota la direcció de Gemma Balagué.
Les activitats han continuat amb els versots, Ball de Diables i Cercavila popular, que finalitzarà a la Masia de Can Feliu.