Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major

Música, aigua i color inunden les Morisques per Festa Major

El concurs d'entrepans i altres actes singulars completen la tercera jornada festiva a Sant Quirze


Música, aigua i color inunden les Morisques per Festa Major

 La ciutadania va aplegar-se ahir diumenge a les Morisques per gaudir del petit Embassa't, una activitat encertada per la intensa calor que dominava la tercera jornada d'aquesta Festa Major 2016 a Sant Quirze. La combinació de cançons infantils amb ritmes adults que proposen els grups Albercocs i The Pengüins, juntament amb tallers originals, va tornar a convèncer al públic familiar, que va agrair la remullada final de la festa d'aigua. A l'amfiteatre, els amants dels teledirigits gaudien d'una exhibició de Drift de la mà de Penya Motera Km 0. Simultàniament, Ràdio Sant Quirze va gravar un programa especial de la Festa capitanejat per diversos col·laboradors de l'emissora. L'entitat Dones per Sant Quirze va participar també sensibilitzant infants i grans amb un taller de coeducació.

A primera hora de la tarda, el focus es va desplaçar a l'avinguda Pau Casals, on van anar apareixent entrepans de diverses dimensions, formes i textures. Era el torn de la V edició del Concurs d'Entrepans, una activitat promoguda per Sant Quirze Comerç que cada vegada té més renom i expectació. Des d'un nàufrag en una illa deserta fins una maqueta del parc de les Morisques o un entrepà microscòpic han estat algunes de les originals construccions alimentàries que s'han pogut veure enguany.
A les 6 de la tarda, les Morisques acollia una xerrada de l'Associació Ajudem Help a la zona del campament de refugiats, on voluntaris de l'entitat han explicat la seva experiència i projectes desenvolupats a diversos camps. Entre d'altres, han relatat les difícils condicions sanitàries i alimentàries i les malalties que es deriven d'aquesta situació i, sobretot, el gran agraïment i generositat constant d'aquestes persones que han hagut de fugir de casa sense res.
El punt de color el va posar la Festa Holi que va transportar els presents al continent asiàtic amb diverses danses regionals de l'Índia per culminar amb l'explosió cromàtica de pigments. L'acte va comptar amb la col·laboració del Centre Asana i l'Associació Catalana de Bollywood i l'Ampa Onze de Setembre.
La tarda va tancar amb l'actuació de les corals Il·lustració Artística, que va fer un repertori incloent peces de musicals de Hollywood, i Bella Quirze Band, que va dedicar el concert a la Maite Foix, membre de l'entitat que ens va deixar fa uns dies. Al vespre, Onze al Teatre van presentar el seu últim muntatge omplint la sala històrica de la Patronal de públic divers.
En la vessant més esportiva, la Copa Sant Quirze va fer vibrar el pavelló amb una disputada victòria que finalment s'ha endut l'equip visitant, el Barça. També el Club Patinatge va oferir una masterclass d'aquesta disciplina i el Club de Petanca, un torneig a les pistes municipals. A la tarda, el 19è Memorial Antoni Mendoza de futbol va acabar en empat, tot i que l'equip amfitrió, el Juvenil A, va cedir la copa als visitants, el CD Parellada.

Podeu veure mes galeries d'imatges  aquí:

https://www.flickr.com/photos/santquirzevalles/albums/72157673415129755