Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Els focs tanquen una memorable Festa Major de Sant Quirze 2016

Tots els actes han comptat amb una elevada afluència de públic


Els focs tanquen una memorable Festa Major de Sant Quirze 2016

El castell de focs va posar el punt i final ahir a una nova edició de la Festa Major. Les rodalies del Parc de les Morisques es van omplir per acollir el sopar de cloenda amb la botifarrada popular, la cantada d’havaneres i el fi de festa, amb una gran afluència de públic, superior a anteriors edicions.  De fet, aquesta festa ha estat protagonitzada per una gran resposta del públic, amb una elevada participació en tots els actes.

Gran participació en diferents escenaris
La recepció ciutadana de dijous obria el programa omplint l’avinguda de Pau Casals de gom a gom. Una nova proposta d’acte en què s’han implicat els restauradors locals, així com diverses formacions musicals del poble.
Les activitats s’han desenvolupat en diferents escenaris del municipi, portant la festa arreu. Així, espais com la plaça de la Vila han acollit les actuacions de les colles de gegants i castellers; els exteriors de la Masia Can Feliu s’han omplert de públic assistent als espectacles musicals, els més majoritaris, i la plaça d’Anselm Clavé ho ha fet per a les propostes més intimistes. En definitiva, una oferta que s’ha adreçat a tots els públics, des de l’èxit de La Loca Histeria, amb una posada en escena espectacular, fins al festival Petit Embassa’t que omplia el Parc de les Morisques diumenge. 
Les altes temperatures no van impedir tampoc que gairebé 500 persones participessin a la Cursa Popular.
Tradició i cultura
La tradició i la cultura han estat presents en totes les activitats. No han faltat a la cita els Diables de Sant Quirze, que amb la Llegenda de l’Iskariot o el seu tradicional ball i versots han omplert el poble de foc i màgia . 
Un any més, s’ha celebrat el Concurs d’Entrepans, que s’ha consolidat ja com una divertida competició culinària entre el veïnat. Propostes originals que recuperen una iniciativa originària dels anys 80.
Agraïment a les entitats
La implicació de les entitats ha estat clau per al desenvolupament de la festa. La seva dedicació ha fet possible l’organització de les activitats i generat aquesta gran afluència. Entitats culturals, esportives, artístiques i de lleure han destinat tots els seus recursos per al bon funcionament de la festa.
Una festa solidària
La festa no ha oblidat les persones refugiades. Per aquest motiu, i com a poble d’acollida, Sant Quirze ha donat l’oportunitat al seu veïnat de conèixer de prop com viu aquest col·lectiu als camps de refugiats. Una aposta de la Plataforma Sant Quirze Adjudem als Refugiats que també ha organitzat un concert solidari per a recaptar fons.
Pressupostos Participatius
Centenars de persones han visitat aquests dies l’exposició sobre els Pressupostos Participatius ubicada a la carpa d’informació que l’Ajuntament ha disposat al Parc de les Morisques. Una oportunitat per conèixer les propostes que s’han presentat i que a partir del proper 19 de setembre es podran votar en línia al web municipal o presencialment a l’OAC. A partir d'avui es pot visitar a la Biblioteca Municipal. Tota la informació a consultes.santquirzevalles.cat.
 
Podeu reviure la festa mitjançant les xarxes socials i el tauler virtual #SQVdeFesta, repassar les fotografies al flickr de l’Ajuntament, o els vídeos en alta definició (HD) al canal Youtube.