Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Marxa de torxes i ofrena floral per celebrar la Diada Nacional de Catalunya

El senador Santiago Vidal oferirà una conferència amb motiu dels actes de commemoració


Marxa de torxes i ofrena floral per celebrar la Diada Nacional de Catalunya

L’Ajuntament prepara els actes per a la Diada Nacional de Catalunya. La programació comença el dia 9 de setembre amb la projecció del documental “Barcellona Ferita Aperta”, de Mònica Uriel. Serà a les 20 h a La Patronal.

El dia 10 de setembre el mateix espai acollirà una conferència del senador Santiago Vidal, a partir de les 18 h.
A continuació, a les 20.30h, s’iniciarà la marxa de torxes per la Independència. El recorregut començarà a la plaça d’Anselm Clavé, per fer el següent itinerari: av. de Pau Casals, c. Moreneta, c. Vallcorba, rambla de Lluís Companys i parc de les Morisques. Una vegada s’arribi al parc els participants s’adreçaran fins al pal de bandera, on es farà la hissada de l’estelada. Enguany el santquirzenc Josep Sos serà l’encarregat de fer-ho.  Sos, de 87 anys, és conegut per la seva participació a la vida associativa i cultural del poble. Ha format part d’entitats com el Club d’Handbol Sant Quirze, i des de fa anys és membre de la Junta del Casal d’Avis.
Finalment, un sopar de germanor, amb l’actuació del grup La Corranda, posarà el punt i final a la jornada.
Les activitats del dia 10 compten amb l’organització de Sant Quirze per la Independència, juntament amb l’Ajuntament.
L’Onze de Setembre s’iniciarà a les 11 h amb la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. La Corporació municipal, les agrupacions polítiques locals, les entitats i associacions i els particulars que ho desitgin podran participar-hi. L’acte estarà acompanyat per l’actuació de la Societat Coral Il•lustració Artística. Seguidament, els Gegants i Grallers de Sant Quirze faran un cercavila fins al parc de les Morisques.
Si voleu participar a l’ofrena, heu de confirmar-ho trucant a l’Ajuntament, al 937216800, o bé enviant un correu a alcaldia@santquirzevalles.cat.