Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

La neteja del bosquet de Can Canals disminueix el risc d'incendis i afavoreix el bosc

Aquests dies una empresa contractada per l'Ajuntament està desbrossant la zona


La neteja del bosquet de Can Canals disminueix el risc d'incendis i afavoreix el bosc

L’empresa Foresab està realitzant aquests dies l’aclarida i desbrossada del bosquet de Can Canals, situat entre els carrers de les Illes Medes i de la Merla. Aquesta actuació estava prevista com a millora dins del contracte d’obertura de la franja de protecció d’incendis forestals de Castelltort, executada durant la primavera passada. 

Aquest bosquet de titularitat municipal ocupa una superfície de 2,75 hectàrees i presentava una alta densitat de vegetació que es vol aconseguir millorar gràcies a la tallada selectiva de pins i la desbrossada del sotabosc. S’espera que aquesta actuació afavoreixi el desenvolupament del bosc d’alzina i roure i disminueixi el risc d’incendi forestal gràcies a la reducció de la biomassa. Es preveu que els treballs finalitzin en els propers dies.
 
Per tal de continuar aquesta línia de gestió forestal, els serveis tècnics municipals estan preparant una proposta d’intervenció en les parcel•les de bosc municipals, recuperació de solars per a cultius agrícoles i un programa de desbrossades de manteniment de franges de protecció. Unes actuacions que han de contribuir a la millora ambiental del municipi i a la reducció del risc d’incendis que s’espera que es pugui posar en marxa amb el pressupost de 2017.