Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El cap de setmana a SQV

La Diada Nacional de Catalunya esdevé l’eix central dels propers dies


El cap de setmana a SQV

Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya centren aquest cap de setmana. Uns dies que coincideixen també amb la preparació de l’inici del curs escolar, el proper dilluns, i on encara hi ha temps per dedicar-se a l’oci, l’esport o conèixer algunes de les propostes dels Pressupostos Participatius. Us ho expliquem detalladament.

 
Diada Nacional de Catalunya
Les activitats comencen ja avui, dia 9 de setembre, amb la projecció del documental “Barcellona Ferita Aperta”, de Mònica Uriel. Serà a les 20 hores. Es tracta d’un document centrat en els bombardeigs de l’aviació italiana a Barcelona durant la guerra civil. 
El dia 10 obre la jornada la conferència del senador Santiago Vidal. La Patronal torna a acollir l’acte a partir de les 18 hores.
A continuació, a les 20.30 hores s’iniciarà la Marxa de Torxes per la Independència, des de la plaça d’Anselm Clavé, passant per l’av. de Pau Casals, el c. Moreneta, c. Vallcorba, rbla. de Lluís Companys i parc de les Morisques. Un cop al parc, els participants de la marxa s’adreçaran fins al pal de bandera, on es farà la hissada de l’estelada. 
A les 22 hores tindrà lloc un sopar de germanor, amb l’actuació del grup musical La Corranda. 
Els actes del dia 9 i 10 els organitza Sant Quirze per la Independència, juntament amb l’Ajuntament. 
L’Onze de Setembre la Corporació municipal, les agrupacions polítiques locals, les entitats i associacions locals i els particulars que ho desitgin podran participar a l’ofrena floral que tindrà lloc al monument de Rafael Casanova a partir de les 11 hores. L’acte estarà acompanyat per la Societat Coral Il•lustració Artística. A continuació, els Gegants i Grallers de Sant Quirze faran un cercavila fins al parc de les Morisques.
 
Esmorzar d’ERC
La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Quirze organitza un any més el tradicional esmorzar popular i gratuït, per a tothom que vulgui, a la plaça 14 d’abril. A les 9.30 h. començarà l’esmorzar, que continuarà amb l’ofrena floral al bust de Rafael Casanova. 
A la tarda, la secció local participarà en l’acte convocat per l’ANC i Òmnium, amb desplaçament fins al tram 38 a Barcelona. 
 
ERC – Sant Quirze anima a les veïnes i veïns del poble a participar en els actes que tindran lloc a Sant Quirze els dies 10 i l'11 de setembre "per tal de seguir empenyent i mostrar un cop més- afirmen- de manera multitudinària, cívica i democràtica, la determinació per assolir a curt termini la independència de la nostra Pàtria”
 
Coneix les propostes dels Pressupostos Participatius
 
Us recordem que des del 6 de setembre i fins al 3 d’octubre podeu visitar l’exposició de les propostes dels Pressupostos Participatius a la Biblioteca Municipal, en horari de l’equipament.
També podeu conèixer-les al web http://consultes.santquirzevalles.cat, on a més trobareu tota la informació dels Pressupostos i  on a partir del 19 de setembre i fins al 3 d’octubre es podran votar.
 
Competició de bàsquet
El Sant Quirze Bàsquet Club disputarà els dies 9, 10 i 11 de setembre les fases a nivell A de l’infantil masculí. Els rivals són de Sant Cugat, Santa Coloma i Gavà. Molta sort per als santquirzencs/ques!
 
Inici del curs escolar
Finalment, aquest cap de setmana segurament moltes famílies preparen l’inici del curs escolar. Aquest mes de setembre començaran el nou curs més de 3.500 alumnes de primària, secundària i de l’Escola d’Adults. La dada més rellevant és que gairebé la totalitat de l’alumnat que ha entrat enguany a P3 han estat matriculats a les escoles de Sant Quirze. Dilluns l’Ajuntament informarà sobre l’evolució de la jornada mitjançant el web i les xarxes socials.
 
Podeu conèixer totes les dades de les activitats del cap de setmana a l'agenda municipal.