Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Més de 300 persones participen a la Marxa de Torxes amb motiu de la Diada

Corporació, associacions i entitats protagonitzen l’ofrena floral a Rafael Casanova


Més de 300 persones participen a la Marxa de Torxes amb motiu de la Diada

Sant Quirze ha viscut de manera intensa la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Els actes van començar el dia 10 amb la conferència a càrrec del senador Santiago Vidal. La Patronal es va omplir de gom a gom a la tarda per assistir a la xerrada. Vidal va exposar les claus per a la construcció de la República Catalana. Un acte conduït per José Rodríguez “Trinitro”, i que va comptar amb un torn obert de preguntes.

Prèviament, l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, acompanyada d’alguns dels regidors i regidores de l’Ajuntament i membres de Sant Quirze per la Independència, van rebre el senador a l’Alcaldia, on va signar el Llibre d’Honor. 
 
A continuació, i malgrat la pluja, es va poder celebrar la sortida de torxes. Més de 300 persones van participar a la marxa, que es va endarrerir mitja hora, però que es va poder desenvolupar sense incidències. Des de la plaça d’Anselm Clavé, i fins al parc, les torxes van il•luminar el camí fins al pal de bandera. Allà, Joan Ocaña va llegir un manifest de l’ANC. Seguidament, l’alcaldessa va pronunciar el seu discurs, fent referència a les similituds de la vida al Mas i els desitjos coincidents malgrat el pas del temps d'aquest país: “Han passat tres-cents anys d’aquell Mas envoltat de  blat i horts. D’aquell Mas en el que els seus habitants patien les immediates conseqüències d’una ocupació recent.  El nostre poble, la seva gent ----hagin vingut d’on hagin vingut ---- som hereus d’aquells temps, d’aquells anhels i d’aquelles voluntats. Som un sol poble, que compartim set de justícia i fam de llibertat i que no ens conformarem amb res que no sigui la victòria! Mai demanarem permís per poder decidir el nostre futur, per poder construir el país que volem.”
Després d’aquestes paraules, el santquirzenc Josep Sos va hissar l’Estelada, mentre la Societat Coral Il•lustració Artística acompanyava l’acte amb el cant dels Segadors.
Un sopar a càrrec d’Els Mandukos i música de la mà de La Corranda van cloure la festa.
 
Onze de Setembre
L’ofrena floral al monument de Rafael Casanova va protagonitzar l’Onze de Setembre. La Corporació Municipal, les agrupacions polítiques locals, entitats i associacions van fer la tradicional ofrena, que també va continuar amb l’actuació de la Coral Il•lustració Artística. A continuació, els Gegants i Grallers de Sant Quirze van fer un cercavila fins al Parc de les Morisques.
 
Podeu consultar les fotografies de la Diada en aquest enllaç.
Trobareu el discurs de l’alcaldessa del dia 10 de setembre al document adjunt inferior.