Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Previsió de fortes pluges per aquest vespre

Seguiu alguns consells i precaucions per evitar accidents tant a dins de casa com a l'exterior


Previsió de fortes pluges per aquest vespre

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat sobre la previsió de fortes pluges a litoral i prelitoral aquest vespre. Es podrien produir precipitacions que superin els 40 mm en 30 minuts. Per aquest tmoiu, caldrà prendre especials precaucions donat que, amb tota seguretat, a partir de les 20 hores s’activarà la fase d’alerta de l’Inuncat, el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya.

Abans que comencin les pluges, cal tenir en compte:
. Comproveu on es troben localitzats l'interruptor general del corrent elèctric i les claus de pas de l'aigua i del gas de casa vostra.
. Preveniu el deteriorament de la teulada i les terrasses per evitar filtracions que puguin afectar l'estructura de l'edifici.
. Reviseu periòdicament la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis.
. En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció i disposeu d'eines per treure l'aigua (bombes d'aigua, etc.).
. Al cotxe, també és recomanable portar una llanterna, roba d'abric i roba de protecció per a l'aigua, una farmaciola i mapes de carreteres.
. No oblideu portar el telèfon mòbil carregat: us permetrà demanar ajut en el cas que patiu una emergència.
A casa
. Si us sorprenen precipitacions importants quan sou dins de casa:
. No baixeu a les zones inundables de casa vostra com poden ser el soterrani, el garatge, etc. Quedeu-vos a les zones altes.
. No deixeu fora objectes o mobles que l'aigua pugui arrossegar.
. Tanqueu portes i finestres i obtureu totes les escletxes possibles.   
. Poseu els animals domèstics, els aliments, l'aigua potable, els documents importants, els objectes de valor i, sobre tot, els productes perillosos (com ara verí per a les rates, dissolvents, etc.) en llocs alts i protegits.
. Si se us està inundant la casa, desconnecteu l'interruptor general de l'electricitat.
Si us sorprenen precipitacions importants a l'exterior:
. En un lloc urbanitzat busqueu refugi dins d'un edifici segur i tanqueu bé les portes i les finestres.
. A la muntanya, dirigiu-vos a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.
 
Més informació a:
- Predicció i SMP: http://www.meteo.cat/prediccio/general i al telèfon 112 per a emergències.