Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mobilitat

L’Alcaldessa es reuneix amb la direcció de FGC per valorar l’estat de les instal·lacions

Sant Quirze demana millorar l’accessibilitat a l’estació per les persones amb mobilitat reduïda


L’Alcaldessa es reuneix amb la direcció de FGC per valorar l’estat de les instal·lacions

 L’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, s’ha reunit aquest matí amb el director de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i amb responsables tècnics de l’empresa. Un dels principals motius de la visita ha estat valorar l’estat dels treballs de reparació de l’estació després de l’incendi elèctric que va patir a principis del mes d’abril. Segons Ticó, pràcticament el 100% dels desperfectes estan resolts o a punt de solucionar-se. Entre ells, FGC està a punt de instal·lar de nou les pantalles informatives que van quedar malmeses amb el foc. Recordem que l’avaria provocada per la combustió del circuït elèctric va destruir les caixes de comunicació, càmeres de seguretat i pantalles i, tot i que es va resoldre provisionalment de manera ràpida, la reparació definitiva i en els mateixos estàndards que l’anterior ha tingut un cost de 600.000 euros.
Accessibilitat
Un altre dels temes destacats ha estat la millora de l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda tant a les entrades com a les pròpies andanes. Oliveras ha demanat que es faci un projecte per millorar i facilitar la circulació de les persones que agafen el tren amb cadira de rodes, amb cotxet o amb dificultats de mobilitat. El Director de FGC, per la seva banda, s’ha compromès a tenir topogràfics en un termini màxim de 15 dies per avaluar quina és la millor opció en funció de les pendents del terreny. Altrament, però també en aquest marc, s’ha tractat la demanda de facilitar l’accés de l’andana al tren. L’equip tècnic de FGC ha indicat que s’està fent una cerca intensa de sistemes homologats i certificats que, des de la mateixa andana, salvin el forat que existeix a l’estació quan es vol accedir al tren.
Més freqüència
Pel que fa a les millores generals, durant la visita s’ha apuntat que a partir del 24 de setembre hi haurà una sisena expedició de trens cada hora, de manera que la freqüència augmentarà amb un tren cada 10 minuts durant l'hora punta, de 7 a 9 del matí. Alhora, s’ha donat a conèixer l’horitzó de 2019 com la data en què la línia S2 Vallès comptarà amb una freqüència de combois cada 5 minuts gràcies a 15 nous trens.