Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’escola Purificació Salas organitza la Fira Solidària de Santa Llúcia per recolzar La Marató i un projecte escolar del Perú

Els i les alumnes posaran a la venda les seves pròpies manualitats


L’escola Purificació Salas organitza la Fira Solidària de Santa Llúcia per recolzar La Marató i un projecte escolar del Perú

L’escola Purificació Salas Xandri serà una de les entitats de Sant Quirze que, de la mateixa manera que l’Ajuntament, col•laborarà amb La Marató que celebra cada any Televisió de Catalunya. L’escola d’educació primària organitza demà dissabte al matí, de 10 a 13 hores, la ja tradicional Fira Solidària de Santa Llúcia, la meitat dels guanys de la qual aniran a parar al projecte solidari de TV3, que se celebrarà el pròxim diumenge 19 de desembre i que, a més d’oferir un programa televisiu de 15 hores de durada, comptarà amb el suport d’un miler d’activitats populars d’arreu de Catalunya. La dinovena edició de La Marató girarà al voltant de les lesions medul•lars i cerebrals adquirides que poden produir-se per accidents de trànsit, esportius o medul•lars i generen greus discapacitats.

Durant els últimes dies, el professorat de l’escola d’educació primària ha animat els i les alumnes, des dels més petits fins als estudiants de sisè, a realitzar manualitats amb motius nadalencs, com centres de taula amb espelmes, pots de ceràmica o elements decoratius per penjar a les portes de les cases. Les famílies podran comprar demà aquestes manualitats, el preu de les quals oscil•larà entre els 6 i els 10 euros. Per als articles dels més petits no hi haurà un preu fix de venda, però durant tota la setmana s’instal•larà una guardiola solidària per fer-hi donacions. La recaptació aconseguida, a banda d’anar dirigida a La Marató de TV3, es destinarà a un projecte d’escola per a nens amb discapacitats a Yurimaguas (Perú). En aquest sentit, l’objectiu de la Fira de Santa Llúcia, a més d’educar en valors als i les alumnes, és mantenir els vincles amb escolars d’un país diferent al nostre.     

A més d’aquesta iniciativa de l’escola Purificació Salas, Sant Quirze se sumarà al projecte solidari de La Marató amb diverses activitats que tindran lloc el dia 19 com un concert de Nadal a càrrec del quartet Voices Club, una gimcana al voltant de les neurones o una xocolatada, entre d’altres. La recaptació que obtingui La Marató es destinarà a finançar projectes de recerca.